Gymnasium Beekvliet Excellente School

SINT-MICHIELSGESTEL – Gymnasium Beekvliet ontving maandag 20 januari het predicaat ‘Excellente School’ voor de periode 2020-2022. Het predicaat is toegekend door de inspecteur-generaal van het onderwijs op basis van de adviezen van de Jury Excellente Scholen.

Rector Carla Faassen ontving het juryrapport uit handen van Hanneke Taat, jurylid Excellente Scholen, in aanwezigheid van bestuursvoorzitter Jos Kusters van OMO en wethouder onderwijs Lianne van der Aa.

De onafhankelijk jury schrijft in haar rapport: “De jury is onder de indruk van de manier waarop Gymnasium Beekvliet gymnasiaal onderwijs vormgeeft, waar verscheidenheid en gelijkwaardigheid van leerlingen centraal staat. De school stelt als doel om leerlingen te leren reflecteren op hun eigen leerproces, inzicht te laten krijgen in hun eigen talenten, kwaliteiten en identiteit en het welbevinden van leerlingen te bevorderen. “

“De aanpak die de school hanteert om de beoogde doelen te bewerkstelligen zijn consistent doordacht. Voorbeelden van die aanpak zijn: het huisbezoek, de mentorenstructuur, het buddysysteem, de sterke zorgstructuur, de Beekvlieturen, het brede aanbod en het Frontisterium. Het valt de jury op dat er op het Gymnasium Beekvliet veel ruimte is voor eigen initiatieven van leerlingen. Leerlingen geven aan zich mede-eigenaar te voelen van de school.”

Het gehele juryrapport is te lezen op www.gymnasiumbeekvliet.nl. Of bezoek Gymnasium Beekvliet aanstaande zondag 26 januari tijdens de open dag, wanneer de school de deuren opent voor alle leerlingen uit groep 7 en 8 en hun ouders.

Foto's:


0