Krabberklets Den Dungen: ‘Wij poepen momenteel wel in zeven kleuren’

DEN DUNGEN – Dat niet alléén mannen een vlotte babbel hebben, maar vrouwen daar zeker niet voor onderdoen laten de dames in Den Dungen zien én horen. Sterker nog. Tijdens de 4e editie van de Krabberklets donderdag 30 en vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari in de zaal bij Boer Goossens wordt de ton het meest bezet door vrouwen. Voor Sharon de Knoop, Lieke Leijten en Diana Huigevoort wordt het hun vuurdoop en hoewel de buut klaarligt, de repetities in volle gang zijn en zij zich verheugen, vinden ze het ook mega spannend.

Door Wendy van Lijssel

Bijzonder is dat het de organisatie van de Krabberklets doorgaans lukt om jaarlijks nieuw talent in de ‘babbelton’ te laten plaats nemen. Zo ook dit jaar. Dat heeft ertoe geleid dat naast de ‘ervaringsdeskundigen’ Huub Goossens, Willem Verhoeven, Peter van Daal, Annelies van Ingen en Roos van de Westerlaken dit jaar ook Sharon de Knoop, Lieke Leijten en Diana Huigevoort hun debuut maken. De nieuwkomers hebben allemaal een carnavalshart en kenden De Krabberklets tot heden alleen vanaf de zijlijn. Allemaal zijn zij gezegend met een vlotte babbel en lieten zij zich overhalen om dit aan iedereen te laten horen vanuit de ton.

Sharon de Knoop

Hoewel Sharon de Knoop carnaval niet met de paplepel ingegoten kreeg, was het feestgehalte wel dusdanig dat zij er geen enkele moeite mee had om eenmaal neergestreken in het Brabantse land zich erin onder te dompelen. Het voormalig Goudse ‘kaasje’ maakt voor het 2e jaar onderdeel uit van de vrouwelijke raad van elf van Krabberdonk. Verleden jaar maakte ze kennis met de Krabberklets. “Ik vond het erg leuk en dat niet alleen. Diana Huigevoort en ik bedachten er ter plekke iets voor. Dat liep als een rode draad door deze avond en het verdere carnaval. We hebben er vreselijk om gelachen”, blikt ze terug. Het gedrag bleef niet onopgemerkt, dus werden de dames enige tijd later benaderd door de organisatie voor deelname.

Diana Huigevoort

Terwijl Sharon de ton alleen nog maar vanuit de verte aanschouwde, beklom haar ‘partner in crime’ Diana deze al twee keer zonder boeking. “Twee jaar geleden werd ik door de Prins zomaar in die ton gezet. Toen ben ik maar wat gaan raaskallen. Verleden jaar gebeurde eigenlijk hetzelfde”, lacht ze. Diana bekent in de goede zin des woord best een grote mond te hebben en dat maakt dat ook zij zich heeft laten verleiden mee te doen. Met Sharon wel te verstaan. Benadrukt dient te worden niet met dat waar de dames eerder zoveel plezier aan beleefden. “We doen iets anders. Wat dat is houden we geheim. We hebben al veel geoefend en in onze broek gepiest van het lachen. Of het echt zo leuk is, weten we (nog) niet. Onze act past sluit wel naadloos aan op het thema Krabberdonk Grenzeloos”, aldus de dames. Hoewel oefening kunst baart, vinden ze het heel spannend. Terwijl dat in onvervalst Brabants medegedeeld wordt, vertalen we het op zijn Nederlands als; “We poepen momenteel al in zeven kleuren.”

Lieke Leijten

Dat doet ook Lieke Leijten. Carnaval zit in haar genen. Die heeft ze van haar moeder. “Die deed overal aan mee, hield van optreden en betrok me daarbij. Ze hield van feesten dus dat heb ik van haar”, constateert ze. Na drie jaar raad is ze momenteel actief in een afsplitsing namelijk Sjarl Le Manje. Ook Lieke was eerder bij De Krabberklets, zonder overigens de noodzaak te voelen om dat dan zelf maar eens te gaan doen.
Dat veranderde nadat Mariska Sturkenboom verleden jaar de euvele moed had, een buut te doen. “Het leek me gaaf. Ik ken Mariska uit de raad en bedacht dat als zij het durfde, ik dat ook maar eens moest gaan doen”, vertelt ze. De alleen uit vrouwen bestaande en daardoor befaamde Dungense raad van elf is daarmee een talentenbron. Lieke zit intussen in een roalercoaster die haar van ‘heel leuk’, ‘naar jee, waar ben ik aan begonnen’, slingert. Ze gaat er echter helemaal voor. “Ik heb inspiratie gehaald uit het dagelijks leven en blijf dicht bij mezelf”, meldt ze. Dan: “Ik heb er net als iedereen veel zin in, maar vindt het ook echt heel spannend.”

Kaartjes

Dit jaar staan Roos M.Aateloos, Toon Baar, Sterre van ’t gat, Nattelie Dabelovewa, Loesje, Peer en Willemke Zever de ton. Kaartjes á € 10,00 zijn te koop bij DA Drogisterij Groenendaal en Hotel Boer Goossens.

Lieke, Diana en Sharon. Foto Wendy van Lijssel

Foto's:


0