Medaille voor meedoen drie carnavalsoptochten

ZANDHAZENDURP- De zesjarige Olivier Galiart heeft de smaak te pakken. Tijdens carnaval 2019 verdiende hij maar liefst drie door de Hannusclub uitgeloofde onderscheidingen. En die krijg je niet zo maar, daar moet je wel wat voor doen. Olivier zit in groep 3 van Kindcentrum ’t Ven en volgens zijn moeder is hij dol op feestjes vieren. Als hij later groot is wil Olivier Ninja worden.

Ook dit jaar zijn er weer bijzondere onderscheidingen te verdienen voor jeugdigen die deelnemen aan de Scholenoptocht op vrijdag, de Jeugdoptocht op zaterdag en/of de Grote Optocht op zondag. Bronzen, zilveren en gouden buttons die je op je carnavalspak kunt bevestigen als bewijs van een bijzondere verdienste voor het Zandhazendurpse Carnaval. Kijk voor meer informatie op zandhazendurp.nl of hannusclub.nl.
Apetrots is Olivier op zijn drie onderscheidingen. Zo trots dat hij ze de komende carnaval weer in de wacht wil gaan slepen. Al vanaf zijn vierde viert Olivier carnaval samen met zijn vriend Bjarne (7) die in België woont. Ieder jaar komt Bjarne samen met zijn moeder (die van Nederlandse komaf is) een dagje naar Zandhazendurp om het feest der feesten mee te kunnen maken. De bronzen onderscheiding kreeg Olivier door deel te nemen aan de scholenoptocht op vrijdag. Vervolgens kreeg hij zilver door mee te lopen in de Jeugdoptocht op carnavalszaterdag. En het was volgens zijn moeder zijn eigen idee om ook op zondag de grote optocht mee te maken als deelnemer, waardoor hij ook nog eens een gouden onderscheiding in ontvangst mocht nemen.
Olivier: “Ik vind het leuk om mee te doen en ik heb ook een eerste prijs gewonnen. Ik was als haasje verkleed en mijn vriendje ook. Ik vind het leuk om snoepjes uit te mogen delen.” Ze hadden ook een rad bij zich tijdens de optochten en daar mochten mensen aan draaien om hun ‘dreij te kunne veene.’
Olivier gaat dit jaar weer meedoen, want hij wil weer die gouden onderscheiding hebben. Zijn moeder licht alvast een tipje van de sluier op. Ellen van Rijckevorsel: “Dit jaar gaat hij als engel, om precies te zijn als Cupido. Tijdens de grote optocht lopen zijn vader en ik ook mee. Dit is toch veel leuker om met z’n allen te doen. We hebben op zondag wel een ander thema en gaan als waarzeggers. We gaan de toeschouwers veel geluk voorspellen.”

Foto's:


0