Tuinrijk Cello Onderneming van het jaar, Primera Kapteijns wint publieksprijs

 

 

SINT-MICHIELSGESTEL – Traditiegetrouw wordt de nieuwjaarsreceptie van de Ondernemersvereniging Sint-Michielsgestel aangegrepen om het glas te heffen en elkaar het beste te wensen. Het is gelijktijdig ook het moment voor het bekend maken van De Onderneming van het jaar en het uitreiken van de publieksprijs. Stralend van plezier namen begeleiders en werknemers van Tuinrijk Cello de titel in ontvangst en met evenveel blijdschap ging de publieksprijs naar Primera Kapteijns.

Café/zaal Overberg, Tuinrijk Cello, Primera Kapteijns en Minkels Advies werden enkele maanden geleden voorgedragen door de leden van Ondernemersvereniging Sint-Michielsgestel voor de titel Onderneming van het Jaar 2019. Terwijl leden stemden op hun favoriet, had daarbuiten iedereen de gelegenheid hun stem uit te brengen voor de publieksprijs. Iets wat massaal gedaan werd. Eigenlijk zijn er geen verliezers tijdens een dergelijke verkiezing. Aangetekend moet namelijk worden dat genomineerd zijn en élke door het publiek uitgebrachte stem sowieso een stukje uitgesproken waardering is. Iets wat overigens door betrokkenen ook zo ervaren werd.

In de sfeervolle ambiance van het Ambachtencentrum aan de Venkant in Sint-Michielsgestel kwamen genomineerden en leden van de ondernemersvereniging samen voor het bekend maken van de winnaars van 2019. Na enkele korte woordjes door onder andere Lianne van der Aa namens de gemeente Sint-Michielsgestel en Marja Walters die iedereen uitnodigde voor het Ondernemers Event op 30 maart aanstaande, werden al snel alle genomineerden naar voren gehaald en de confettikanonnen in gereedheid gebracht.

Om te beginnen werd Jacqueline Kapteijns Minkels van Primera verrast met de publieksprijs. In een eerder stadium had zij al aangegeven deze te ambiëren omdat ‘het staat voor mijn klanten.’ Hoewel gehoopt had ze het niet durven dromen, maar was (en is) ze heel blij verrast. Het dak ging er bijkans af nadat Tuinrijk Cello vervolgens uitgeroepen werd tot Onderneming van het Jaar 2019. De afvaardiging die bestond uit manager Maria Bekkers, Hanneke Timmermans van de dagbesteding, persoonlijk begeleider Marie-José van de Pas en Tuinrijk/Kleigoed medewerker Stijn Habraken en Tuinrijk kracht Noor Heijmans vielen elkaar stralend van geluk in de armen. Marie-José bedankte iedereen voor zijn of haar stem en liet namens Tuinrijk weten ontzettend blij te zijn met de waardering en de kans om op deze manier de circa 80 werknemers meer zichtbaar te maken.

Met iedereen in de bloemetjes kon het glas geheven worden op het nieuwe jaar. Het ambachtencentrum had alle deuren open en naast een hapje en een drankje kon ook de blikslagerij en de smederij bezocht worden. Smid Wim van den Helm had niet bepaald een rustige avond, maar was geruime tijd doende met het poken van het vuur en het ter plekke demonstreren van zijn ambacht. Bij vertrek stond er voor iedereen nog een zelf gebrouwen Mieghelm klaar.

Foto's:


0