Voorlezen bij De Kilsdonkse Molen

HEESWIJK-DINTHER – Bij De Kilsdonkse Molen wordt op woensdag 29 januari van 14.15 uur tot 16.15 een voorleesmiddag gehouden, speciaal voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar oud. Uiteraard zijn ook ouders, opa’s, oma’s, overige familie en vriendjes en vriendinnetjes van harte welkom. De toegang is gratis.

“Wat is dat?” vraagt Jeannetje, wijzend naar iets in de verte. “Daar weet ik toevallig alles van!”, zegt Muis Jan stoer. “Dat is een molen met wieken. Die draaien rond en rond en zeggen: zoef, zoef, zoef!” “Ja, dat zie ik en ik hoor het ook wel”, zegt Jeannetje, “maar waarom draaien ze dan?”
Op De Kilsdonkse Molen wordt er weer door opa Gijs voorgelezen uit het boek van Muis Jan. En zullen alle vragen van Jeannetje beantwoord gaan worden. Er wordt die middag niet alleen voorgelezen, maar de kinderen mogen daarna, samen met de molenaar, ook nog op zoek naar Muis Jan in de molen. Zelfs tot in de wieken mogen ze klimmen!
De kinderen worden getrakteerd op limonade met een ‘muizenkoekje’.
Deze woensdag is de slotdag van de Nationale Voorleesdagen. Voorlezen is elke dag een feest. Het is een feit dat kinderen hetzelfde verhaal eindeloos vaak willen horen en er steeds meer van gaan genieten. Ze weten wat er komen gaat en ontdekken steeds meer details. En nu krijgen ze op De Kilsdonkse Molen ook nog de mogelijkheid om de daad bij het woord te voegen.

Muis Jan

Foto's:


0