100% score bij ZNK -18 judo

BERLICUM – In sporthal Achter de tuintjes werd zondag gestreden om de titels op het Zuid Nederlands kampioenschap. Alle deelnemers van judoclub Berlicum wisten een medaille en daarmee een ticket voor het NK op 29 februari in Den Haag te bemachtigen.

Voor een paar judoka’s waren er weinig zweetdruppels nodig om dit te bereiken vanwege weinig deelnemers. Zo werden Vera Wandel en Lauke Brouwers eenvoudig kampioen. Quin Hulshof wist al zijn partijen te winnen met ippon en veroverde het goud. Bryan van de Laar kwam uit in een poule, verloor de eerste partij door een overname, maar wist dat daarna weer recht te zetten door 2 mooie ippon-overwinningen met uchi mata. Quincy Alexandre scoorde ook mooie ippons, kwam na 2 overwinningen in de finale tegen clubgenoot Jan-Willem Bello, die nog herstellende is van een blessure, en daarom opgaf in de finale. Jan Willem won ook in de voorrondes met twee hele mooie ippons. In de halve finale pas in de golden score.
IJsbrand Kloover stond goed te judoën, hij won in zijn poule alle partijen op ippon, hij werd kampioen, een mooie prestatie voor deze eerste jaars. Zoë van der Burgt, net terug uit Folonica, verloor de eerste partij, op een dubieuze score, van de latere kampioen. De andere partijen in haar poule wist ze wel te winnen, voor haar ook een zilveren medaille. Tenzin van Osch, altijd de lichtste op het hele toernooi, was goed op dreef. Hij wist in zijn eerste partij te winnen met een mooie schouderworp. De tweede partij werd helaas verloren. In de herkansing scoorde hij ippon met een mooie ko-uchi-gari. Hiermee veroverde hij het brons.
Een bronzen medaille was er ook voor Gwen van Nuland en Dennis van de Zanden. Dennis won de eerste partij met ippon, en verloor de halve finale met een waza ari. De partij om het brons won hij met ippon. In de middag kwamen de judoka’s boven de 18 op de mat. Hier werd trainer Jari Vorstenbosch kampioen. Hij won de eerste partij op waza ari, de volgende partijen op ippon. Ook Jan Verhoeven en Kelly van der Burgt wisten al hun partijen snel te winnen.

Alle Berlicumse deelnemers kwalificeerden zich voor het NK

Foto's:


0