Bronzen medaile bij European cup judo

BERLICUM – Vera Wandel en Zoe van der Burgt waren door de judobond geselecteerd voor deelname aan de European Cup voor cadetten (tot 18 jr) in het Italiaanse Folonica. Ze zijn lid van de Judoclub Berlicum.

Vrijdag vertrokken ze en konden even genieten van het zonnetje in de Italiaanse stad. Zaterdag mochten beiden aantreden op de tatami.

Vera won de eerste partij van een Italiaanse judoka op ippon. De tweede partij kregen beide judoka’s een straf, maar later trok de Française de partij naar zich toe en scoorde een ippon. In de herkansing had Vera eerst een vrijloting, daarna won ze twee partijen op ippon en veroverde zo haar eerste European Cup medaille. Een mooi prestatie voor deze eerstejaars.

Zoe van der Burgt won haar eerste partij, maar verloor de tweede. In de herkansing wist ze de eerste partij te winnen van een Canadeese tegenstander, maar verloor daarna van de Nederlandse Nohade. Voor Zoe een 9e plek, ook een mooie prestatie en ze heeft veel ervaring opgedaan.

Vlaardingen

Bij een toernooi in Vlaardingen kwamen ook Berlicumse judoka’s in actie. Tenzin van Osch heeft goed gejudood als lichtste van zijn poule. De eerste wedstrijd won hij op ippon met een lage schouderworp, de tweede in de golden score en de derde werd helaas verloren.
IJsbrand Kloover had een poulesysteem en heeft zijn eerste wedstrijd gewonnen met een houdgreep, toen helaas verloren en zijn derde wedstrijd met een harde osotogari gewonnen.
Dennis van der Zanden had zijn eerste wedstrijd helaas verloren, zijn tweede wedstrijd op een verwurging gewonnen, zijn derde gewonnen nadat zijn tegenstanders tijdens de wedstrijd werd gediskwalificeerd na een verboden handeling en zijn vierde partij helaas verloren.

Vera Wandel

Foto's:


0