17 februari 2020

Den Dungen weer sterker dan Schijndel

DEN DUNGEN – In de thuiswedstrijd had Den Dungen al een goed resultaat behaald (3-1 winst). Op bezoek in Schijndel werd het opnieuw een overwinning. Er werd met dezelfde cijfers gewonnen: 1-3.

Vanwege de harde wind was het soms moeilijk voetballen. Den Dungen paste zich nog het best aan de omstandigheden aan. Dat leverde wat meer balbezit op en zo konden de bezoekers af en toe ook nog eens tot alleszins redelijk aanvalspel komen. Bij het veroveren van de bal werd Den Dungen wel wat door de Schijndelnaren geholpen. De thuisploeg moest in veel duels namelijk het onderspit delven. In een wedstrijd waarin weinig kansen komen en waarbij de ploegen vrijwel gelijkwaardig aan elkaar zijn, geldt wel vaak dat effectiviteit loont. En daarmee was Den Dungen in het voordeel. Toen Jens van Grinsven al na 6 minuten uit een scrimmage had gescoord, kwam Schijndel 10 minuten later langszij via Tijn Niemeijer. Weer tien minuten later was Den Dungen uit een goed opgezette aanval opnieuw via Jens van Grinsven doeltreffend.: 1-2.
Na rust hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht. Echt uitzicht op de gelijkmaker had Schijndel niet en toen na een uur spelen de stand op 1-3 kwam, was de wedstrijd gespeeld. De Dungense linksachter Michel de Haas was mee opgerukt en hij zag zijn inzet via een Schijndels been in het doel verdwijnen. Een mooie prestatie van de Dungenaren die hiermee beslag leggen op de 2e plaats op de ranglijst.