JJK: van jeugdcarnaval naar familiecarnaval

SINT-MICHIELSGESTEL – Een nieuwe locatie, een grote uitdaging. Stichting Jeugd- en JongerenKarnaval (JJK) Bokkendonk heeft zin in het komende carnaval.

Voor de eerste keer in De Meander, de multifunctionele accommodatie in Sint-Michielsgestel. Zoals gezegd stelt de nieuwe locatie het JJK voor een grote uitdaging: niet alleen de aankleding vergt creativiteit, ook het programma voor de carnavalsdagen moet op de locatie aangepast worden. Na het emotionele afscheid van De Huif zijn diverse commissies vol enthousiasme aan het werk gegaan en de voorbereidingen naderen hun einde. Het JJK organiseert dit jaar in de Meander het concept “Familiecarnaval”: carnaval met vertier en vermaak voor het hele gezin, waarbij de jeugd nog steeds op de eerste plaats staat.

Nu de programma’s klaar zijn, wordt de focus verlegt naar de aankleding/versiering. Waar in De Huif alles mogelijk was, moet in De Meander met meer beleid en aanpassingen gekeken worden naar manieren om de locatie feestelijk aan te kleden. Het Elluf Elluf Fist was een goede gelegenheid om te kijken wat mogelijk was. De commissie belast met de versiering/aankleding is met die bevindingen hard aan de slag gegaan en het versierplan kan binnenkort uitgevoerd worden.

Dreun en Kolder, dat op zaterdag 1 februari plaatsvond, is het eerste evenement dat van de nieuwe Bokkendonkse basisaankleding kan profiteren. In verband met de toegankelijkheid van de bibliotheek zal de rest van de feestelijke aankleding op een later tijdstip voltooid moeten worden. De organisatie gaat de uitdaging om een fantastisch familiecarnavalsfeest te organiseren voor alle Bokkendonkers vol vertrouwen, goede moed en inzet aan. Net zoals voorgaande jaren vraagt het JJK hulp van vrijwilligers die gedurende het carnaval één of meerdere dagen willen helpen. Denk aan bemanning van de snoepjeskraam of hulp bij de verschillende kinder- en familieactiviteiten. Voor de nodige ontspanning tijdens deze drukke dagen, kunnen de medewerkers op gezette tijden relaxen en bijkletsen in de medewerkersbar. Voor een natje en een droogje wordt uiteraard gezorgd. Na sluitingstijd sluiten we gezamenlijk de dag af onder het genot van een versnapering. Aanmelden kan via de vernieuwde website www.jjkbokkendonk. Wil je meer weten, stuur dan een mailtje naar info@jjkbokkendonk.nl.

De Bokkendonkse jeugdhoogheden

Foto's:


0