Lezing ‘De fascinerende sterrenwereld’

SINT-MICHIELSGESTEL – Bij Natuurgroep Gestel is op woensdag 19 februari om 20.00 uur een lezing over de sterrenwereld, verzorgd door de heer Emile Weijters. Plaats van handeling is Meander in Sint-Michielsgestel.

In deze lezing gaan de bezoekers aan de hand van de sterrenhemel van deze avond (19 februari) in op onderwerpen zoals sterren, sterrenbeelden en afstanden, bewegingen aan de sterrenhemel, maar ook de vraag over waarom alles in beweging is en de kleurenverschillen van sterren, het ontstaan- en beëindigingsproces en nog veel meer. Tijdens de lezing wordt ingezoomd op ons eigen sterrenstelsel, de Melkweg en vervolgens op het zonnestelsel met de diverse planeten, kometen en meteoren.
Behandeld worden ook hemelverschijnselen zoals sterrenstelsels, witte dwergen, rode reuzen, neutronensterren, zwarte gaten en exoplaneten. Uiteraard komt ook de oerknal aan de orde en de recente meting van zwaartekrachtsgolven. Ook wordt stilgestaan bij de onderwerpen donkere materie en donkere energie.
De presentatie, met afbeeldingen via PowerPoint, wordt ondersteund met een tellurium (zon-aarde-maan model), tafel-planetarium, diverse demonstratiematerialen en een PowerPoint. Bij een heldere hemel zal een telescoop aanwezig zijn.
Aanmelden is niet nodig en ook niet-leden zijn van harte welkom, zij betalen een bijdrage van € 2,- p.p. Voor meer informatie: Michel van de Langenberg, tel 0622432941 of michel.langenberg@home.nl

Foto's:


0