Plaquette vliegtuigcrash teruggeplaatst

SINT-MICHIELSGESTEL – De plaquette rondom de vliegtuigcrash van de Short Sterling IV staat weer op zijn plek. Dinsdagmiddag is het bord door onder meer burgemeester Han Looijen en Henk van Roosmalen van Gestel Events herplaatst.

De plaquette kreeg op 19 september vorig jaar om half zes zijn plekje bij de Piet van der Leebrug, precies 75 jaar na de crash daar. Bij die feestelijke onthulling was onder meer de dochter van een van de bemanningsleden aanwezig. Maar een paar maanden later, iets voor Kerstmis bleek het bord plotseling verdwenen. Burgemeester Looijen zelf deed er aangifte van.
Niet veel later werd het bord onbeschadigd teruggevonden. “We zijn blij, ook voor de familie van de slachtoffers, dat we het origineel weer terug kunnen zetten. Het is nu wel anders bevestigd, hopelijk meer vandalismebestendig.”

Foto's:


0