Scouting naar Sportpark de Brand

BERLICUM – Scouting Berlicum krijgt een nieuwe plek aan de rand van Sportpark de Brand. Tot die beslissing zijn het Gestelse college en de scouting onlangs gekomen.

Door Wim Poels

Scouting Berlicum is nu nog gevestigd aan de Westakkers. Het gebouw daar voldoet niet meer aan de veiligheidseisen. De gemeente kiest ervoor om die plek woningen te bouwen en dus moet de scouting naar elders. “De afgelopen tijd zijn er heel veel plekken bekeken, zoals bij Molen ter Steen en de Herman Jozefschool”, aldus wethouder Lianne van der Aa. “Uiteindelijk hebben we scouting zelf natuurlijk de knoop laten doorhakken, zij moet er zich thuis voelen.” Aan elke plek bleken echter wel minpuntjes te kleven. Behalve in een hoek van De Brand, grenzend aan Oud Laar.
Het plan voor een nieuwe blokhut moet nog verder worden uitgewerkt, al is er wel een kijkje genomen in Geffen. Daar opende scouting vorig jaar een nieuw onderkomen. En ook over de achterliggende constructie en financiering wordt nog gepraat. “Bij scouting zitten mensen die best veel zelf kunnen doen. En we onderzoeken ook wat de voor- en nadelen van eigendom van de scouting of een erfpachtconstructie zijn.”
Al moet er nog veel worden uitgewerkt, Van der Aa hoopt toch dat de scouting rond de zomer over kan. Tot die tijd kan ze in het oude pand blijven zitten. “We streven naar een warme overdracht.”

Foto's:


0