17 februari 2020

’t Dupke stap dichter bij landstitel

SINT-MICHIELSGESTEL – Een cruciale wedstrijd was het afgelopen zaterdag tussen de nummers 1 en 2 in de Eredivisie van de Nationale Pétanque Competitie (NPC). Les Cailloux uit Zeist kwam op bezoek in Sint-Michielsgestel met één puntje meer op de ranglijst dan ’t Dupke. Het lukte de Gestelnaren om de tegenstander op de ranglijst te passeren.

Les Cailloux is inmiddels al 2 keer landskampioen en stond op scherp om die titel te prolongeren. Uiteraard had het team van ’t Dupke zich ook goed voorbereid en kon eveneens bogen op een uitzonderlijk goede spelersselectie.

De eerste ronde ging van start en meteen werden de ambities van beide teams al duidelijk. Puntje voor puntje kropen ze in een strijd van 3 doubletten redelijk met elkaar op, zij het dat ’t Dupke op alle velden voor bleef staan. Goed geconcentreerd en scherp trok uiteindelijk het thuisteam de eerste 3 punten naar zich toe. De meest wenselijke uitgangspositie, waarbij ’t Dupke puur voor de winst moest gaan.
Vervolgens speelde de teams twee triplet-partijen en ook die wist ’t Dupke binnen te halen. Daarmee was in deze ronde de winst al binnen, aangezien er maximaal 8 punten gehaald kunnen worden. Met in de laatste ronde van weer 3 doubletten behaalde het team in een paar zinderende partijen nog twee partijen binnen. Met een fantastische eindstand van 7-1 kan het team de eindspurt in de competitie in gaan. Die bestaat uit nog drie zaterdagen tegen teams die allemaal lager staan.
Geen uitgemaakte zaak natuurlijk, een foutje kan immers in een klein hoekje zitten en het gaat over slechts één puntje meer dan Les Cailloux. Als ook die afsluitende dagen met winst worden afgerond mag JBC ’t Dupke zich op 28 maart a.s. voor de tweede maal landskampioen noemen.

Team ’t Dupke

Foto's:


0