Wisselschild naar Rosmalen

ROSMALEN – Gilde St. Catharina & St. Joris heeft het Wisselschild weer terug.Op zondag 09 februari was alweer de laatste kruisboogwedstrijd van gildekring Hoge Schuts. In de afgelopen maanden waren er vijf wedstrijden kruisboog gehouden bij verschillende gildes die aangesloten zijn bij de Hoge Schuts, te weten in Nuland, Vorstenbosch, Rosmalen, Erp en de laatste in Veghel.

Sinds jaren is het Rosmalense gilde één van de titelkandidaten. Na een somber seizoen 2018-2019 zonder zilverprijzen was het dit jaar het sterke korps van Rosmalen dat het wisselschild weer mee naar huis mocht nemen. De kruisboogschutters Hennie van den Wassenberg, Perry Vos en Francois van Hirtum wonnen met overmacht deze belangrijke korpsprijs door 70 van de 75 schoten raak te schieten. Zelfs de slechte weersomstandigheden waar de harde wind een rol speelde kon het Rosmalense korps niet van deze titel afhouden.
Als bonus veroverde jeugdschutter Carsten Krootjes (16) de eerste prijs in de jeugdklasse. Carsten heeft de laatste jaren al meerdere mooie prijzen in de wacht weten te slepen. Vanaf komend seizoen gaat Carsten zich meten met de volwassen schutters. Met het talent en doorzettingsvermogen wat Carsten bezit gaat hij het deze schutters lastig genoeg maken.

Foto's:


0