Zeveren en Jeugdzeveren

BERLICUM – Carnavalsstichting Dun Blaouwun Beer trapte februari in Den Durpsherd te Berlicum weer af met de eerste zevurdursaovunden. Een carnavalsavond met zang, dans en buuts. De presentatie van de avond werd op een voortreffelijke wijze aan elkaar gepraat door Eefje Mathijssen.

Na een vlotte opening door de Springdinger trapte Christy van de Broek als een sterke stand-in voor haar moeder de avond af als Jannie van de Run, waarna de Blaouw Gruuntjes lieten zien hoe moeilijk het is een treinreis tot een goed einde te brengen. Na de buut van Sil Kwaspen die als de Bouwrakker op zijn eigen wijze liet zien hoe je moeilijke dingen in het leven gemakkelijk kunt maken zongen vader Joachim en dochter Anouk van Schijndel een aantal Duitse liedjes met een humoristische kwinkslag. De laatste buut voor de pauze was voor de Vis (Marc Vissers) die de plaatselijke politiek op subtiele wijze op de hak nam.
De Springdinger opende de tweede helft met een gevarieerde showdans, waarna Ko de Koerier (Ronny Ruijs) ons meenam in het leven van een koerier. Ook dit jaar ontbraken de Drieka’s uiteraard niet en zij gaven ons zingend met een hoop zelfspot een inkijkje in hun spirituele wereld. De laatste zeveraar, Heintje (Peter Bok), vertelde ons over de meest verschrikkelijke ervaring uit zijn leven. Joyce en Max sloten de avond af als Slagerzangers in een spetterende finale.
Prins Camiel dun Uurste en Adjudant Alex hebben genoten van deze mooie gevarieerde avond. De voorstelling van vrijdagavond 14 februari is uitverkocht.

Ook het Jeugdzeveren is afgelopen zondag weer van start gegaan in Dun Birrekoal met het thema “Birrekes mi Virrekes”. De sambaband bracht de sfeer er goed in en het is echt zomercarnaval in Den Durpsherd. De middag wordt op een leuke manier aan elkaar gepraat door het duo Puck en Liselotte. We hebben geluisterd naar de buuts van Bij-de-Hannah, Sakker de Bouwvakker en Koos Werkeloos en van Oma Miep. Verder wordt er gedanst door onze eigen jeugdspringdinger en Dance Action en ook onze Springdinger hebben een mooie showdans laten zien. De jeugdslager wordt gezongen door Sam, Bo en Frederique. Het lied “We vieren Cacacarnaval” wordt onder de begeleiding van de Jeugdhofkapel ten gehore gebracht. De middag wordt afgesloten met een spectaculaire eindact waarin veel jeugd betrokken is.

Foto's:


0