Zilveren duet NK Masters synchroonzwemmen

ROSMALEN – Op 25 en 26 januari vond de NK Masters synchroonzwemmen plaats in Hoofddorp. Namens De Treffers namen Cheryl Dul en Anouk Leenders deel aan deze kampioenschappen. Cheryl en Anouk zwemmen sinds een jaar als duet en komen uit in de leeftijdscategorie 25 tot 29 jaar. Voor Anouk was dit haar eerste NK en daarom extra spannend.

Op zaterdag werden de technische uitvoeringen gezwommen. Een technische uitvoering is een kür op muziek met een aantal verplichte elementen. Op het nummer Little Swing zwommen de dames naar een puntentotaal van 57,2733 en dat betekende een derde plaats in het tussenklassement.
Op zondag stonden de vrije uitvoeringen op het programma. Cheryl en Anouk hadden gekozen voor een horror thema met bijpassende muziek en badpakken. De jury kon de choreografie zeer waarderen, want er werden hoge punten gegeven voor het onderdeel artistieke impressie. De totaalscore voor de vrije uitvoering was 59,3667 en daarmee stegen ze een plek in de ranking. Zilver!
Voor ervaren synchroonzwemster Cheryl kon het weekend helemaal niet meer stuk, want haar solo uitvoeringen leverden ook een zilveren medaille op. Bovendien zwom zij op zowel de technische als de vrije uitvoering heel knap een persoonlijk record. Cheryl en Anouk kunnen terugkijken op een zeer geslaagde NK.

Anouk en Cheryl

Foto's:


0