Ben Cramer bij Hollands Lokaal op 30 maart!

Het programma Hollands Lokaal zal op 30 maart aanstaande Ben Cramer telefonisch interviewen, het was de bedoeling dat Ben op bezoek zou komen in de studio, maar heeft toegezegd dat hij later in het jaar alsnog komt ná de corona-crisis.
De in 1947 geboren Amsterdammer werkte als jongste bediende bij een verzekeringsmaatschappij en wint een talentenjacht. Met The Sparklings speelt hij voornamelijk een beat-repertoire. Eind 1966 maken ze hun televisiedebuut in het NCRV-jongerenprogramma Twien.
Talentscout Annie de Reuver van platenmaatschappij Dureco ziet een ster in hem en komt aanzetten met “Uno Tranquillo” van de Italiaan Riccardo del Turco. Als “Zai Zai Zai” is het in 1967 de eerste hit voor Ben. Daarna volgen meer Nederlandse bewerkingen van Europese hits en gaat het heel snel voor hem.

Terwijl hij zijn geluk beproeft op buitenlandse songfestivals, komt de zanger onder de hoede van producer/songwriter Pierre Kartner. Hun grootste hit in 1971 is een bewerking van het Franse succes “Allez Viens On Danse” als “De Clown” groeit het uit tot Cramers lijflied.
Hierna gaat zijn carrière nog vele kanten op, zo was hij te zien in musicals waaronder onder andere “Evita” en “The Phantom of the Opera”. Ook in diverse films gaf hij acte de présence. Gastrollen in onder andere Flodder, Baantjer, Westenwind en Spangen.

Dus als u meer wil weten stem dan af op Lokaal 7 bij het programma Hollands Lokaal, op maandagavond 30 maart van 19.00-22.00 uur.

Zonder jou nieuwe Zevenklapper

In verband met het interview van Ben Cramer is het uiteraard een leuke bijkomstigheid dat Ben zijn single “Zonder jou” onlangs opnieuw heeft uitgebracht en Lokaal 7 bedacht zich geen moment, deze single verdient de aandacht om extra in het zonnetje gezet te worden. Komende week is “Zonder jou” de Zevenklapper!

Lokaal 7 FM is te beluisteren via de ether op 107.4 FM, via de kabel op 87.5 Mhz, via de website www.lokaal7.nl en zelfs via YouTube en de Lokaal 7 app. Programma’s zijn terug te beluisteren via uitzending gemist.

Foto's:


0