CDA-fractie: woorden én daden!

SINT-MICHIELSGESTEL – Via de nieuwjaarskaart van het CDA Sint-Michielsgestel zijn inwoners uitgenodigd om ideeën aan te dragen. Ideeën voor de CDA fractie om ondersteuning te geven aan activiteiten die in onze dorpen plaatsvinden. Met maar één voorwaarde: het moet gaan om activiteiten met een maatschappelijk doel.

Vorige week zondag heeft dat tot de eerste activiteit geleid. Femke Klomp, Anja Andres (beide raadslid voor het CDA) en Ton van Houtum (bestuurslid CDA) gingen vroeg uit de veren om het bestuur van de Mullukzuipertjes uit Gemonde te helpen een gezellige brunch klaar te zetten en uit te serveren voor de jonge Prins, Prinses, hun hofhouding en gasten.

“Onze fractie heeft ongelooflijk veel waardering voor al het werk dat door talloze vrijwilligers wordt gedaan om het verenigingsleven in onze dorpen in stand en aantrekkelijk te houden”, vertelt Femke. Die waardering dragen we uit en laten we ook zien in het werk dat we doen in de gemeenteraad, maar dit jaar willen we dat ook laten zien met daden door zelf de handen uit de mouwen te steken. Wij vinden het fantastisch dat onze carnavalscultuur en traditie wordt doorgegeven aan onze jeugd en daarom hebben wij het idee van het bestuur van de Mullukzuipertjes dan ook omarmd”.
“In de loop van het jaar worden nog enkele ideeën uitgevoerd, vult Anja aan. In samenwerking met Lokaal 7 gaan we een maatschappelijk thema uitwerken en in het najaar gaat de voltallige fractie aan de slag op de relatiedag van de Zonnebloem. Daarnaast organiseren we zelf, zoals ieder jaar, een activiteit in de Nationale week tegen de Eenzaamheid”.

“Het was heel leuk om te zien hoe de brunch van de Mullukzuipertjes jong en oud uit Gemonde met elkaar verbindt. Elke tafel bestond uit een mix van kids en volwassenen en de sfeer was erg goed. Er werd flink gebruik gemaakt van het brunchbuffet, dus we hebben ons geen moment verveeld”, lachen Femke en Anja.

Foto's:


0