Coronavirus inwoner Sint-Michielsgestel

SINT-MICHIELSGESTEL – Bij een inwoner van de gemeente Sint-Michielsgestel is besmetting met het Coronavirus vastgesteld. Dat meldt het RIVM. De patiënt zit in thuisisolatie

De GGD Hart voor Brabant doet contactonderzoek en brengt in kaart met wie deze nieuwe patiënten contact hebben gehad. De patiënten zitten in thuis-isolatie. Contacten van de patiënten worden door de GGD benaderd en moeten een keer per dag hun temperatuur opnemen. Mochten deze contacten klachten krijgen die passen bij het nieuwe coronavirus, dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest op het nieuwe coronavirus. Bij klachten moeten zij zich melden bij de GGD.

Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

Foto's:


R