De Kersouwe pakt uit rondom 75-jarig jubileum

 

HEESWIJK-DINTHER – De Kersouwe, het bekende natuurtheater uit Heeswijk Dinther maakte de afgelopen weken stukje bij beetje het theaterprogramma voor komende zomer bekend. Danny Vera, Handsome Poets, Maan, Louise Korthals, Rockin’ Wood en vele andere mooie namen prijken op de affiche van dit 75-jarig jubileumjaar.

Vanaf half mei tot half september kunnen duizenden bezoekers weer volop gaan genieten van een gevarieerd aanbod concerten, cabaret en muziektheater in een sfeervolle, bosrijke omgeving. De kaartverkoop voor iedereen start op zaterdag 14 maart in de ochtend.

De bomen vieren feest! Immers, de mijlpaal van 75 jaar (een zogeheten rodium jubileum) is bereikt. Net na de oorlog in 1946 zag De Kersouwe het levenslicht met de allereerste theaterproductie ‘De Paradijsvloek’. Oprichter Jan van Aspert plantte ‘zijn’ Kersouwe (oud-brabants voor madeliefje) in de bossen van Heeswijk-Dinther en dat bloempje bloeit dankzij honderden vrijwilligers 75 jaar na dato nog steeds als nooit tevoren.

Het zelf schrijven en produceren van theaterproducties is één van de grote pijlers van De Kersouwe. Dit jaar zal het spannende spektakelstuk ‘De Bende van Jan de Lichte’ worden opgevoerd door de eigen theatergroep. De jeugdtheatergroep komt met ‘De Fantastelingen’ met een gloednieuw stuk voor de hele familie.
Daarnaast worden jaarlijks circa 25 voorstellingen ingekocht; 20 voor volwassenen en 5 voor kids. Kinderen kunnen in de zomervakantie elke woensdagmiddag in De Kersouwe terecht voor de gaafste kindervoorstellingen. En na het succes van voorgaande jaren zal er ook dit jaar een vaderdagconcert met Hippe Gasten worden georganiseerd.
Het jubileumprogramma start op 15 mei met het inmiddels zeer bekende Open Podium; dé plek waarop regionaal talent zijn of haar kunnen kan tonen. Daarna volgen optredens van onder meer Ellen ten Damme, De Dijk en Christel de Laat. Flip Noorman brengt een ode aan Leonard Cohen, pianist Jan-Willen Rozenboom zet Schubert in the picture en de Queen Tribute band Crazy Little Things laat het waanzinnige oeuvre van Queen herleven.
Wederom een dijk van een theaterprogramma, waar het jubilerende theater apetrots op mag zijn!
Kaarten en info: www.kersouwe.nl

Danny Vera

Foto's:


0