Een avond genieten van zes Brabantse koren

ROSMALEN – Het Rosmalens Mannenkoor houdt zaterdag 28 maart van 20.00 uur tot 23.00 uur in De Kentering in Rosmalen voor de 9e keer het festival ‘Koren op de Rosmolen’. Ook dit jaar weer in het centrum van Rosmalen, in ‘de Kentering’ waar opnieuw gekozen is voor een informele opstelling die de bezoeker in staat stelt om op relaxte wijze, onder het genot van een drankje, te luisteren naar zeer gevarieerde koorzang.

De opzet van het festival is even eenvoudig als doeltreffend: zes koren zingen die avond op twee podia en zijn zodanig geprogrammeerd dat in elke zaal alle koren voorbijkomen. De koren zijn verschillend van samenstelling, opbouw en repertoire zodat er sprake is van een afwisselend muzikaal evenement. En dat is het doel van de avond: de bezoeker kennis laten maken met de grote variëteit aan koorzang die er bestaat binnen deze grootste hobby van Nederland (volgens het NIPO zingen iedere week 600.000 Nederlanders in koorverband). Het Rosmalens Mannenkoor heeft, als gastheer, al vele koren in de afgelopen jaren mogen verwelkomen op dit intieme festival dat blijft groeien in populariteit.

De avond is verdeeld in zes tijdsblokken van een half uur. Het koor vult 20 minuten daarvan met zang en de overige 10 minuten worden door de zangers gebruikt om van podium te wisselen. Het publiek heeft dan gelegenheid voor een gesprekje, om een drankje te halen of om de benen te strekken.
Voor slechts € 10 komt u in het bezit van een toegangskaart en kunt u van 20 tot 23 uur genieten van afwisselende zang van prima kwaliteit in een prettige sfeer. Na afloop is er binnen ‘de Kentering’ nog volop de mogelijkheid om elkaar op gezellige wijze te ontmoeten.

De zes koren doen natuurlijk op vocaal gebied hun uiterste best om een goed optreden te verzorgen. Daarnaast zijn er enkele koren die heel bewust aandacht besteden aan de wijze waarop zij bewegen en zich op het podium presenteren. De koren komen uit verschillende Brabantse windstreken naar Rosmalen. U luistert deze avond naar de stemmen van Forza Vocale uit Berlicum, Sparkling People uit Oosterhout, Vocalmint uit de omgeving van Den Bosch, Keskedee uit Nuenen, Het Nulands Gemengd Koor, en natuurlijk ook van het Rosmalens Mannenkoor. Het RM zingt deze avond o.l.v. repetitor Henk de Winkel (JvB).

Toegangskaarten € 10 bij Primera-winkel centrum Rosmalen, bij de leden van het Rosmalens Mannenkoor, of mail: ticket@rosmalensmannenkoor.nl.

Het Rosmalens Mannenkoor

Foto's:


0