Extra vertoning speelfilm Teenbeat

BERLICUM – Na vele voorstellingen in de regio komt de speelfilm Teenbeat op 29 april 2020 naar het Beneluxtheater in Berlicum. Wegens grote belangstelling zal de film om 19.30 uur, maar ook om 14.00 uur worden gedraaid.

De film schetst voor velen een herkenbaar beeld van de tweede helft van de jaren zestig: de tijd van brommers, dancings, conservatieve ouders en opstandige jeugd. Kaarten voor de film inclusief pauzedrankje zijn te koop op www.beneluxtheater.nl voor 8 euro per stuk.

In het verhaal draait het vooral om hoofdpersoon Hans. Hij is voorbestemd om de plantenkwekerij van zijn vader over te nemen, maar als zanger van beatband The Supertones ruikt hij aan de vrijheid, waardoor de overname van de kwekerij steeds verder op de achtergrond raakt. Als dan ook nog een meisje zijn weg kruist waar ze thuis niet zo gek op zijn, neemt het verhaal een heel andere wending dan zijn ouders hadden gehoopt.

Er is op meer dan vijftig locaties in Nederland gefilmd om een zo natuurgetrouw mogelijk beeld van de jaren zestig neer te zetten. De acteurs zijn afkomstig uit de buurt en weten daarom allen uitstekend hun rol te vertolken. In totaal is er zeven jaar aan deze film gewerkt. Zo’n vierhonderd mensen, waarvan 39 acteurs, werkten mee aan deze productie.

Foto's:


0