Forse bekeuring voor overtreden samenscholingsverbod

REGIO – Op overtredingen van het op 23 maart afgekondigde samenscholingsverbod staan forse boetes. Die bedragen €4.350,- voor rechtspersonen (die bewust een samenkomst organiseert), €390,- voor meerderjarigen en mensen jonger dan 18 jaar kunnen nog altijd een boete van 95 euro krijgen. Dat meldt de politie Brabant Oost op facebook.

Het verbod houdt in dat het – om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan – niet is toegestaan op een openbare plaats met 3 of meer personen zonder daarbij de 1,5 meter afstand te houden! (Dit geldt niet voor personen uit hetzelfde huishouden). Sinds vrijdag is het in heel Nederland mogelijk voor buitengewoon opsporingsambtenaren en politie om hierop te handhaven.
Wees dus gewaarschuwd. Deze regels zijn er voor uw gezondheid en die van anderen. Bekeuren is het uiterste middel en geen doel op zich. De politie spreekt aan en waarschuwt. Maar als het niet anders kan, zal ze zeker bekeuren. Het laatste middel dat de overheid in willen zetten, is de politie. Het is niet de bedoeling dat we ons alleen weten te gedragen als er agenten of buitengewoon opsporingsambtenaren bij zijn. De strijd tegen de verspreiding van het coronavirus moeten we met elkaar doen.

Als je een overtreding ziet, probeer elkaar daar zoveel mogelijk op een respectabele manier op aan te spreken en neem je eigen verantwoordelijkheid. Lukt dat niet, bel dan met de politie via 0900-8844.

Foto's:


0