24 maart 2020

Geen Paaspop 2020

 

SCHIJNDEL – Wegens het steeds verder oprukkende coronavirus is besloten om het festival dit jaar niet door te laten gaan. Hiermee geeft de organisatie gehoor aan de maandag in de persconferentie afgekondigde nieuwe maatregelen, waaronder het verbod op evenementen tot 1 juni.

De organisatie stelt de gezondheid en veiligheid van alle betrokken partijen boven alles. Op de site van Paaspop komt later deze week meer informatie over mogelijkheden wat betreft aangeschafte entreetickets 2020. Zeker is dat onder deze mogelijkheden de ‘geldigheid van 2020 tickets naar 2021 verzetten’ gaat vallen, evenals een restitutie van het aankoopbedrag van de gekochte tickets.

Het volledige team van Paaspop staat unaniem achter dit besluit en laat weten: “Vanaf 9 maart zijn er diverse, landelijke maatregelen van kracht gegaan omdat het coronavirus zijn intrede in Nederland deed. Velen van jullie (de bezoekers), maar ook wij, zaten sindsdien in spanning over onder meer wat dit betekende voor ons prachtige festival. We hebben de laatste week veel gesproken en overlegd met overheidsinstellingen en met de gemeente Meierijstad (Schijndel). De gezondheid en veiligheid van jullie, bands, crew, vrijwilligers en van alle andere vele betrokkenen gaat boven alles en heeft -altijd- onze hoogste prioriteit.

We vragen begrip voor de situatie, en willen jullie op het hart drukken het advies van het RIVM op te volgen. We zijn momenteel achter de schermen heel druk bezig om alle opties wat betreft aangeschafte entreetickets 2020 uit te werken en op te starten. Deze mogelijkheden worden later gecommuniceerd. Uiteraard is het mogelijk om de geldigheid van tickets om te zetten naar 2021, of ervoor te kiezen om je geld terug te krijgen..

Na ruim 40 jaar lang het festivalseizoen te hebben afgetrapt, valt deze situatie ons zwaar. We zijn ons er echter van bewust dat ziekenhuizen volstromen en dat er diverse branches hard worden geraakt. In 2021 zijn we terug. Markeer 2, 3 en 4 april alvast in de agenda. Laten we volgend jaar met zijn allen de mooiste Paaspop-editie ooit neerzetten.

Tot slot: aan alle getroffenen, mensen in de zorg, leveranciers, alle collega festival- en evenementenorganisaties: wij denken aan jullie in deze tijd, en wensen jullie veel wijsheid en sterkte.”

Volg de Paaspop via de website en social media voor updates en nieuws.

Dit jaar geen Paaspop. Foto Bart Heemskerk

Foto's:


0