Horeca dicht tot en met 28 april, scholen tot na meivakantie

NEDERLAND – De horeca, kapsalons, schoonheidssalons en culturele instellingen blijven zeker dicht tot en met dinsdag 28 april. Ook de andere maatregelen die tot en met 6 april waren afgekondigd zijn met drie weken verlengd.Scholen blijven gesloten  tot en met de meivakantie. Dit heeft premier Mark Rutte zojuist bekendgemaakt. 

Anderhalve meter afstand houden, zoveel mogelijk thuisblijven en geen groepsvorming blijft het devies. De premier roept inwoners op om geen vakantieplannen voor de meivakantie te maken. Campings en vakantieparken mogen open blijven, maar gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen moeten dan wel op slot.

Volgens het kabinet is een verlenging van de maatregelen nodig om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en daardoor de druk op ziekenhuizen en haar medewerkers te verminderen. Rutte kan niet garanderen dat na 28 april  alle beperkende maatregelen opgeheven kunnen worden. Dat wordt ruim vantevoren bekendgemaakt.

Ook zorgmedewerkers buiten de ziekenhuizen worden getest.