Hulp in moeilijke Corona-tijden: SMGhelpt.nl voor alle kernen

SINT-MICHIELSGESTEL – Corona. We kunnen er niet meer omheen. Inmiddels zijn flinke maatregelen al getroffen. Het overgrote deel van werkend Nederland moet zijn werk vanuit huis doen. En met snotneus of als je behoort tot de kwetsbare groep is het advies om vooral thuis te blijven. En nu zijn ook de kinderopvang en scholen dicht. Dit betekent dat we elkaars hulp goed kunnen gebruiken. Om die reden is SMGhelpt.nl in het leven geroepen.

Op de sociale media verschenen al snel allerlei berichten van mensen die spontaan hulp aanbieden. Helpen met boodschappen doen, zich als oppas beschikbaar stellen, vervoer aanbieden of regelmatig bellen met ouderen die alleen zijn. “We zien dat er massaal aanbod ontstaat van mensen die willen helpen, maar dat het niet altijd terecht komt bij degenen die het nodig hebben. Vraagt en aanbod komt nog niet samen. Dat willen we graag ondersteunen”, zo stelt het organiserend comité, dat bestaat uit een aantal betrokken bewoners en BINT, de welzijnsinstelling voor de gemeente Sint-Michielsgestel.

Vragen om hulp is altijd lastig. Zeker voor ons nuchtere Nederlanders. Maar schroom niet om het te doen. Alleen door de vraag te stellen kunnen we de hulp die wordt aangeboden goed inschakelen. Heb je hulp nodig of wil je hulp aanbieden? Ga dan naar www.SMGhelpt.nl, mail hulp@smghelpt.nl of bel 073-551 54 32 en kijk wat we voor elkaar kunnen betekenen!
SMGzorgt.nl is een initiatief van een aantal betrokken gemeente-bewoners samen met BINT. Aanspreekpunten zijn: Lenie Schoones (BINT), Christel Heijmans (Den Dungen), Debby van Brandwijk (Gemonde), Sabrina Schutjens (Maaskantje), Erwin Frunt (Berlicum), en Imke van Gaal (Berlicum).

Foto's:


0