Kledingbank Gestel op nieuwe plek, maar zoekt vrijwilligers

 

SINT-MICHIELSGESTEL – Met het oog op de verhuizing van het Wijkplein aan de Irenestraat naar het clubgebouw van voormalig voetbalvereniging SCI in Sint-Michielsgestel is Kledingbank Gestel naarstig op zoek naar meer vrijwilligers om het goede werk voort te zetten en als het enigszins kan zelfs uit te breiden.

 

Door Wendy van Lijssel

De kledingbank werd in 2016 opgezet voor minima. In samenspraak met gemeente en welzijnsorganisaties krijgen mensen met een smalle beurs middels een puntensysteem twee keer per jaar de gelegenheid om een voorjaar/zomer en herfst/winter outfit te shoppen. Het woord ‘gedragen of 2e hands’ kleding doet in deze geen recht aan wat de vele rekken laten zien. Nu en ook in het toekomstige gebouw is een heuse kledingwinkel gerealiseerd voor kinderen, mannen en vrouwen. Gesorteerd op sekse, maat en zelfs op kleur hangen gewassen, gestreken en puntgave, moderne kleding te wachten op een nieuwe eigenaar.

De kledingbank is nu nog gehuisvest in het Wijkplein aan de Irenestraat, maar binnenkort verhuist het naar het clubgebouw van voormalig voetbalvereniging SCI. Vooralsnog moeten in overleg met de gemeente Sint-Michielsgestel, die eigenaar is van het gebouw, de details nog ingevuld worden. Nu de oversteek concreet wordt, namen de huidige kartrekkers Anbertien Donders, Ans Janssen, Margriet van Eijndhoven en Marina Kersbergen onlangs al een kijkje in ‘hun’ toekomstige winkel.

De vier zijn enthousiast en zitten vol plannen. Om deze te verwezenlijken is het echter wel hard nodig dat dat er meer ‘handjes’ komen. “We zijn echt met te weinig mensen. De inname van gebruikte kleding is elke vrijdag van 10.00 uur tot 12.00 uur. We zijn heel blij dat we zoveel goede gebruikte kleding ontvangen. We zijn er echter nu al elke dinsdag en vrijdag een hele dag mee doende om alles te checken en sorteren”, aldus de dames. “We zijn slechts met vier. Met het oog op de nieuwe locatie, zou het meer dan fijn zijn, als er mensen aansluiten.”

Om potentiĆ«le ‘instappers’ goed te informeren en daadwerkelijk te laten zien wat gedaan wordt, is er op maandag 30 maart een bijeenkomst in het Wijkplein aan de Irenestraat. Daarbij kan er gelijk een kijkje genomen worden in de winkel en in de toekomst. “Momenteel zijn er twee uitgifte momenten per jaar waarna we aansluitend nog een paar openbare verkoopdagen houden. We zouden het heel fijn vinden als de openingstijden verruimd konden worden en we meer mensen met een smalle beurs van dienst konden zijn. De tijd en energie die er nu in gaat zitten is volstrekt niet in balans met de momenten dat we open zijn. Mogelijk dat we op de nieuwe locatie met partijen waarmee we nu ook overleggen, die mogelijkheden eens op een rijtje kunnen zetten”, wordt hardop nagedacht om realistisch toe te voegen: “Dat kan alleen met meer vrijwilligers.” Dan opgewekt: “De nieuwe accomodatie is een mooie ruimte waar wij, na overleg met de gemeente en enige aanpassingen, goed uit de voeten kunnen. We kunnen alles compleet inrichten en hoeven we bij uitgifte en verkoopdagen niet meer alles op en af te bouwen. Dat is sowieso meegenomen.”

Voor aanmelden en/of informatie kunt u een mailtje sturen naar kledingbank@wijkpleingestel.nl. Er komt te zijner tijd een informatieavond, maar in verband met alle maatregelen rondom het Coronavirus is het onzeker wanneer die gehouden kan worden.

Marina, Ans, Anbertien en Margriet

Foto's:


0