Musical leerlingen Bernrode

HEESWIJK-DINTHER – De leerlingen van gymnasium Bernrode in Heeswijk-Dinther zijn de komende weken druk bezig met de laatste voorbereidingen voor hun nieuwste productie. Op vrijdag 3 april en op zaterdag 4 april laten zij het resultaat zien van een jaar repeteren. De musical de Sound of Music staat dan op de planken van Theater De Blauwe Kei in Veghel.

Het is sinds 2008 een jaarlijkse traditie op gymnasium Bernrode in Heeswijk-Dinther, een grote musical opvoeren die helemaal door leerlingen zelf is geproduceerd. De audities voor de musical beginnen ieder jaar meteen nadat de vorige musical is geweest. Bij de productie van dit jaar zijn 44 leerlingen betrokken, uit alle jaarlagen. Dertig in de cast en veertien in de crew. Er zijn acteergroepen, zanggroepen, dansensembles en figuranten. Die repeteren iedere week één of twee keer apart en in wisselende samenstellingen. Een vaste repetitiedag is de zondagavond. Docent klassieke talen Mari van de Ven zorgt dat de jongelui het schoolgebouw kunnen gebruiken. In ruil daarvoor krijgt de docent een kleine gastrol. Ook dat is inmiddels een traditie.

Verder hebben de leerlingen een pr/sponsorteam, een kledingteam en een decorteam samengesteld. Het kost de leerlingen een hoop vrije tijd, maar ze krijgen daar een hoop gezelligheid voor terug. Daarbij is het een enorm leerzame activiteit. Op opbrengst van de musical gaat naar een goed doel, het WNF. Nog een traditie van de school.

Het bekende verhaal van de Sound of Music gaat over een non, Maria, die door moederoverste naar de Von Trapp familie wordt gestuurd om te gaan werken als gouvernante. De kapitein van de familie regeert zijn kinderen met militaire discipline. Maria wil daar verandering in brengen en terwijl de vader enige tijd van huis is, leert ze de kinderen zingen en weer plezier in hun leven te hebben.
Op vrijdag 3 april en zaterdag 4 april om 20.15 uur is de musical de Sound of Music te zien in Theater De Blauwe Kei in Veghel.

Kaarten voor de musical de Sound of Music kosten € 12,50 (inclusief pauzedrankje drankje) en zijn te koop op www.blauwekei.nl. De opbrengst gaat dus naar het WNF.

Foto's:


0