Nieuw orkest voor muzikale laatbloeiers

SINT-MICHIELSGESTEL – Voor iedereen die om wat voor reden ook ooit graag een blaasinstrument had willen leren bespelen maar het niet deed en voor degenen die ooit muziek maakten maar het instrument al langer terzijde legden en daar stiekem toch een beetje spijt van hebben: Het kan nog steeds of het kan wéér! Harmonie Sint-Michaël uit Sint-Michielsgestel geeft muzikale laatbloeiers de kans om op een laagdrempelige, betaalbare en uitermate plezierige wijze (weer) samen muziek te leren maken.

 

Door Wendy van Lijssel

Er is niets zo leuk als muziek maken met elkaar. Dat weten de muzikanten die nu al met veel enthousiasme een instrument bespelen in een van de geledingen van harmonie Sint-Michaël in Sint-Michielsgestel. Dat plezier gunt Sint Michaël iedereen die ooit overwoog een blaasinstrument te leren bespelen maar dat om wat voor reden niet deed, maar ook als hernieuwd genoegen voor oud-muzikanten die hun instrument op enig moment terzijde legden. Het project Laatbloeiers dat op initiatief van voorzitter Joost Veltman en muziekdocent Peter Spierings van start gaat, geeft iedereen de kans om op een laagdrempelige manier in te stappen en mee te doen.

Welkom

Potentiële muzikanten zijn op woensdag 6 mei of zaterdag 13 juni tussen 10.00 uur en 12.00 uur welkom in de Tuinkamer van de protestantse kerk in Sint-Michielsgestel. “Er staan dan deskundigen en instrumenten klaar. Bij mensen die al weten welk instrument ze zouden willen bespelen wordt gekeken of dit ook echt het beste past. Eventueel wordt een ander instrument voorgesteld. Dat is dan geen verplichting maar een advies. Mensen die blanco binnenstappen en geen idee hebben welk instrument zij willen leren bespelen, krijgen uitleg. Met hen wordt bekeken of zij een instrument met een rietje zoals klarinet of saxofoon of iets met een blaasstuk zoals trompet, euphonium of hoorn, zouden willen leren bespelen”, legt Veltman uit.

Laagdrempelig

Noten kunnen lezen of het bezit van een eigen instrument is onnodig. De enige voorwaarde is enthousiasme om zelf muziek te leren maken. Er zijn minimaal tien mensen nodig om op woensdag 9 september van 10.00 uur tot 11.30 uur te starten met de eerste lessen. Het leuke is dat deze met de hele groep tegelijk gegeven worden. Dat wil dus zeggen dat er al in een mini orkest gestart wordt. Veltman enthousiast. “Er is een systeem ontwikkeld waarbij iemand in een paar lessen een hele notenbalk leert spelen.” De lessen gaan elke twee weken gegeven worden en kosten € 15,- inclusief het lenen van het instrument. Het geeft iedereen de kans om op betaalbare en laagdrempelige wijze muziek te gaan maken. Veltman is eerlijk: “We willen plezier in muziek maken bevorderen, maar uiteraard vinden we het ook fijn om nieuwe leden te verwelkomen.” Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via: secretariaat@harmoniesintmichielsgestel.nl. Vanwege het corona virus zijn genoemde data onder voorbehoud.

Het protestants kerkje wordt repetitieplek

Foto's:


0