Nieuwe aflevering van Rosmalla

ROSMALEN – Rond afgelopen weekend kregen de leden van Heemkundevereniging Rosmalen de volgende aflevering van Rosmalla thuisbezorgd. Het is opnieuw een mooie, verzorgde uitgave. De nieuwe bestuursleden van de heemkundekring stellen zich kort voor. Naar aanleiding van het verschijnen, enkele maanden geleden, van het Magazine Maliskamp verschijnt een van de artikelen uit die uitgave met een kleine correctie. Henk de Werd duikt in de geschiedenis van de burgemeestersfamilie Siepkens. Jo Versteijnen vertelt over huizen en vroegere bewoners van de Stationsstraat. Natuurlijk is er weer aandacht voor 75 jaar bevrijding en een oproep aan iedereen die iets weet van horen zeggen over de mobilisatie in 1939/1940. De 12-jarige Job Lathouwers neemt ons mee op zijn zoektocht naar schatten in de Rosmalense bodem. Ad van Liempt tenslotte maakt de lezer razend benieuwd naar het verschijnen van zijn boek over de ruimtelijke historie van Hintham en laat weten dat hij veel tekeningen en schilderijen van Hinthamse huizen heeft gefotografeerd, maar nog op zoek is naar de makers van die prenten. Vanaf eind deze week kunt u deze Rosmalla voor 5,50 euro ook los kopen in de boekhandels De Omslag en The Read Shop.

Foto's:


0