Nog overleg over verscherpte maatregelen en de sport

NEDERLAND – Sportkoepel NOC*NSF is met het kabinet in overleg over wat de maandag afgekondigde verscherpte maatregelen betekenen voor de sport.

 

Maandag verbood het kabinet tot 1 juni alle bijeenkomsten en evenementen. Het leek erop dat daarmee ook alle georganiseerde sport tot dat moment was afgelast. Dat bleek echter niet te kloppen. De eredivisie bijvoorbeeld heeft te horen gekregen dat het verbod op competitievoetbal vooralsnog geldt tot 6 april, binnenkort valt er een nieuw besluit. Het zou wel betekenen dat wedstrijden tot 1 juni zonder publiek moeten worden gespeeld.

NOC*NSF schrijft op haar website over de aangescherpte maatregelen van maandag: “Voor de sport betekent dit dat er tot 1 juni geen congressen, (bij)scholingen, festivals, evenementen en toernooien mogen worden georganiseerd. Het verbod om sport- en fitnessclubs (sportaccommodaties en sportinrichtingen), waaronder zwembaden, sporthallen ene, pen te stellen, geldt nog steeds in ieder geval tot en met 6 april. NOC*NSF is met het ministerie van VWS in overleg wat een en ander praktisch betekent, bijvoorbeeld voor sporten in de buitenruimte en voor de competities.”