Passieconcert met The Cruxifixion

SINT-MICHIELSGESTEL – Het concertkoor GrootNoord uit Amsterdam verzorgt op zondag 5 april om 16.00 uur een bijzonder passieconcert met The Crucifixion van John Stainer in de Protestantse Kerk in Sint-Michielsgestel. De kerk is geopend vanaf 15.30 uur. De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage á € 10,00 wordt op prijs gesteld.

The Crucifixion van de componist John Stainer is het indrukwekkende alternatief voor de alom bekende passie van Johan Sebastiaan Bach. De muziek gaat terug naar de kern. Het maakt slechts gebruik van de middelen die voor de Anglicaanse liturgie standaard aanwezig zijn: solisten, koor en orgel.
De Engelse componist, die zijn werk schreef in 1915, geeft op eigentijdse wijze het Bijbelse lijdensverhaal vorm. Naast ontroerende romantische melodieën in de koralen prikkelt Stainer de luisteraar via solo’s en duetten met verrassende verhaallijnen vol dramatiek. Het concertkoor GrootNoord uit Amsterdam is onder leiding van dirigent Marcel den Dulk uitgegroeid tot een toonaangevend koor, dat regelmatig concerten geeft in het Concertgebouw, de Westerkerk en Dominicuskerk in Amsterdam. Het repertoire bestaat uit een breed scala aan werken van Bach, Verdi, Mozart, Brahms en Fauré. De laatste jaren zijn er moderne werken aan toegevoegd zoals composities van Jenkins, Rutter en Vaughan Williams. Het passieconcert wordt uitgevoerd door het concertkoor GrootNoord samen met solisten Sjoerd van Leeuwen (bas) en Guido de Bekker (tenor) in de Protestantse Kerk aan de Schijndelseweg. Er is plaats voor maximaal 100 personen en de toegang is gratis.

Foto's:


0