Regiotoernooi en NK -18

BERLICUM – Vera Wandel van Judoclub Berlicum is afgelopen weekeinde Nederlands Kampioen in haar gewichtsklasse geworden.

In de gewichtsklasse van Vera kennen de judoka’s elkaar goed. De eerste partij was meteen een pittige tegen Milou Hendriks. Vera scoorde 2x een waza ari en won daarmee de partij. In de tweede ronde scoorde Vera een waza ari en maakte het daarna af op de grond. In de finale tegen Glen Warners was Vera zeer gedreven en wist ze ook deze partij met ippon te winnen. Quincy Alexandre stond in de strijd om het brons, maar verloor deze in de laatste minuut, net geen medaille voor hem.
Op zondag heel wat meer prijzen bij het regiotoernooi. Onder leiding van 3 enthousiaste coaches (Silas, Lars en Sem) werd er hard gestreden, veel plezier gemaakt en was er af en toe een traantje van teleurstelling. Gijs Dortmans wist 2 partijen te winnen op ippon en 2 op beslissing. Hij werd eerste, net als Jan van der Sangen die de eerste partij won op beslissing, maar daarna de smaak te pakken had en alleen nog maar ippons scoorde.
Stan Dortmans en Mats Buskermolen stonden ook goed te judoen, Stan maakte mooie worpen en kon het daarna afmaken met een houdgreep. Sander van de Broek werd ook kampioen: hij scoorde slechts 1 ippon en 1 waza ari, maar won de andere partijen op beslissing door aanvallend judo. Fenne Vink stond lekker te judoën en scoorde in haar laatste partij een hele mooie ippon met schouderworp. Helaas verloor ze de finale behaalde dus een fraaie tweede plek. Net als broer Collin in de tweede groep.
Ook de ander dames streden hard: Elize Koster behaalde een tweede plaats. Loek Kuijpers won 2 partijen met ippon en een met waza ari. Siem Meijer doet nog maar kort aan judo, maar dit was al zijn tweede toernooi. Dat geldt ook voorTygo Gloudemans die een tweede plaats veroverde. Derde plaatsen waren er voor: Pim Vermeulen, Tijn en Luuk van Uden, Wietze Magnus, Mason van Esch, Siem Meijer, Wout Sonder, Bram Schel, Mees Boselie, Ruben Schouten, Daan van Dinther, Jaro van de Broek, Rene van de Scheer Ook de tweelingzusjes Tirza en Daphne werden beiden derde.

De jeugdige winnaars

Foto's:


0