Speelpleinen Kindcentrum De Terp vernieuwd

ROSMALEN – De twee vernieuwde schoolpleinen van Kindcentrum De Terp in Rosmalen zijn op maandag 9 maart in gebruik genomen. Een unieke samenwerking tussen het kindcentrum, de wijk/buurt en de gemeente heeft het mogelijk gemaakt om deze aanpassingen te verrichten. Het ambitieuze doel dat men zichzelf een aantal jaren geleden stelde, blijkt met deze voltooiing ruimschoots behaald.

Een aantal jaren geleden had men zich als doel gesteld om de saaie speelplekken nabij het Kindcentrum te veranderen in uitdagende, mooie pleinen waar de (buurt)kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Het bleek een flinke uitdaging om dit te kunnen realiseren. Er is contact gezocht met allerlei instanties, zoals gemeente en wijkraad en er zijn allerlei subsidies aangevraagd. Ook hebben de kinderen een sponsorloop gehouden. Het eindresultaat mag er dan ook zijn. De pleinen zien er prachtig uit, met nieuwe en met aangepaste toestellen, een sportcourt met kunstgras en multifunctionele goals en bij een van de pleinen hebben de tegels plaatsgemaakt voor volledige bedekking met kunstgras. Ook is er hier beplanting aangebracht, waardoor er aanzienlijk meer groen is op het plein.

De bewegingsmogelijkheden die de pleinen bieden sluiten perfect aan bij de visie van Kindcentrum De Terp waar bewegen en bewegend leren centraal staan. Ook de wijk/buurt profiteert mee; kinderen zijn ook buiten schooltijd welkom om te komen spelen. Hierdoor kan er ten alle tijden optimaal gebruik worden gemaakt van de pleinen. Het Kindcentrum is erg blij met deze prachtige ontwikkeling!

Foto's:


0