Uitstekende start verkoop elektrische auto´s in 2020

REGIO – Toen in 2019 de Tesla Model 3 naar voren kwam als de best verkochte auto van het jaar gaf dit al een indicatie van de populariteit van elektrisch rijden. Waar het echter nog aan ontbrak is een breed aanbod van verschillende elektrische auto’s. Nu er eind 2019 en begin 2020 nieuwe elektrische auto’s op de markt zijn gekomen in het A en B segment (kleine stadsauto’s) is duidelijk te zien dat er veel vraag is naar auto’s in deze segmenten.

Elektrische modellen zeer in trek

De Kia Niro was met 1.054 verkochte exemplaren de best verkochte auto van februari 2020. Hiervan waren ruim de helft volledig elektrisch. Op de vierde plek is de Volkswagen Golf te vinden met 757 verkopen waarvan driekwart volledig elektrisch. Tot slot is de Opel Ampera-e op de achtste plek te vinden met 647 verkopen in de maand februari.

Zakelijk en particulier extra voordelen

Een elektrische auto is voor zowel particulieren als voor ondernemers erg interessant. Zo betaal je tot 2024 helemaal geen wegenbelasting en betaal je in 2025 slechts 25% van de wegenbelasting die voor de auto zou gelden. Dit bespaart tot een flink bedrag per maand.

Zakelijke bestuurders kunnen ook nog eens gebruik maken van de milieu-investeringsaftrek en profiteren van een bijtelling van 8% in plaats van 22% (alle niet elektrische auto’s). Duurzaam rijden kan dus ook nog eens goed zijn voor de portemonnee. Omdat operational of financial leasen zakelijk vaak de norm is betalen de meeste zakelijke rijders een vast bedrag per maand.

Groei in verkopen in 2020

In 2018 werden er zo’n 13.000 elektrische auto’s verkocht en in 2019 lag dit boven de 30.000. Met het aantal nieuwe elektrische auto’s dat voor 2020 staat gepland verwacht databureau Aumacon dat er in 2020 ruim 45.000 volledig elektrische auto’s verkocht zullen worden

Foto's:


U