Internetradio de toekomst?

Uit onderzoek van GFK Intomart naar het gebruik van radioplatforms bleek dat de radio/stereo installatie nog altijd als beste wordt beoordeeld als het gaat om geluidskwaliteit en gemak, maar het is zeker niet meer het meest gebruikte platform om naar de radio te luisteren. Het blijkt namelijk dat de meeste mensen die naar de radio luisteren, dat doen via de autoradio en dat het gebruik van mobiele telefoons/smartphones en tablets sterk is toegenomen. Miljoenen Nederlanders luisteren op deze manier naar de radio.
Internetradio is enorm in opkomst en er zijn geluiden dat internetradio de ‘gewone radio’ op den duur gaat verdringen. Het aantal mensen dat via internet naar de radio luistert is in de afgelopen 8 jaar meer dan verdubbeld.
Internetradio, of webradio, werkt eenvoudig. Je gaat naar de betreffende website van de gewenste radiozender, klikt op ‘luister live’ en de streamer start. Dit alles via de computer, tablets maar ook met je mobiel. Het lijkt al zo gewoon, maar internetradio is een ware revolutie ten opzichte van de traditionele zenders. Het is radio op maat, veel doelgerichter en interactiever. De luisteraar is niet langer gebonden aan een vaste programmering.
Ook Lokaal 7 biedt deze dienst aan. Op de site www.lokaal7.nl kun je live luisteren en vind je bij ‘uitzending-gemist’ de mogelijkheid programma´s terug te beluisteren op het moment dat het u past. Uiteraard worden al onze programma´s ook nog live uitgezonden via de ether 107.4 FM. De meeste live programma´s zijn overigens ook in beeld te zien via de site of op het youtube kanaal van Lokaal 7. Ook eerdere opnames zijn daar te bekijken.

Cijfers

– Het aantal tabletgebruikers in Nederland is 8,6 miljoen (65% van alle Nederlanders is in het bezit van een tablet).
– Het totale aantal smartphonegebruikers is ruim 10,6 miljoen. Het smartphone gebruik bij de 65-plussers is het afgelopen jaar zelfs verdubbeld. Was in juni 2012 nog 16% in het bezit van een smartphone, inmiddels heeft 80% een smartphone.
– Inclusief pc en laptop heeft meer dan de helft 3 of meer apparaten in hun bezit (in 2011 was dit nog 24%). Het aantal mensen dat slechts één apparaat bezit, vormt met 15% de minderheid.

Lokaal 7 FM is te beluisteren via de ether op 107.4 FM, via de kabel op 87.5 Mhz, via de website www.lokaal.nl en zelfs via YouTube. Programma’s zijn terug te luisteren via uitzending gemist.

Foto's:


0