Paaschocolade voor een goed doel

BERLICUM/SINT-MICHIELSGESTEL De Fair Trade Cadeauwinkel Berlicum/Sint Michielsgestel zijn al 3 weken gesloten in verband met het Coronavirus. Ze hebben nog een aantal Tony chocolonely paasrepen op voorraad. Vorige week zijn de winkels op initiatief van een aantal vrijwilligers toch nog drie middagen open geweest om deze chocolade te verkopen. Dat was een goede zet, de winkels hebben nog veel klanten blij kunnen maken.

Er blijft echter altijd iets over. Het bedrijf Sjaal met een Verhaal heeft de Fair Trade Cadeauwinkels benaderd om gezamenlijk een mooie actie op te zetten, om een beetje vrolijkheid te schenken aan de mensen in onze samenleving die op dit moment geen bezoek mogen ontvangen. Zij hadden nog paasdecoraties liggen, waar ze nu afscheid van willen nemen, om volgend jaar weer met een geheel nieuw assortiment te komen.
Sjaal met een Verhaal maakt onder andere vilten paasartikelen en werkt samen met lokale ondernemers in Nepal. Deze worden gemaakt door een team van vrouwen in de Kathmanduvallei. Voor deze actie hebben zij vilten paaseieren en paaskonijntjes beschikbaar gesteld.
De Fair Trade Cadeauwinkel hebben daar mooie pakketjes van gemaakt en die kosteloos beschikbaar gesteld aan de mensen die bij Smaakvol en bij de Werkboerderij Buiten Gewoon in Berlicum werken.
Deze week worden de pakketjes overhandigd aan deze mensen. Gezien de huidige situatie mogen de medewerkers van de winkels dat niet zelf doen, maar verzorgen de mensen van Trajectvol en de Werkboerderij dat voor hen.
Zo maken zij met elkaar in deze tijd de wereld toch een klein beetje mooier! Voor iedereen, stay safe & stay at home.

Foto's:


0