De Weerd blijft trainer Nulandia Dames 1

NULAND – Het damesvoetbal bij Nulandia heeft zich de laatste jaren flink ontwikkeld, zeker ook met dank aan de inspanningen van Marcel de Weerd (54), trainer van Dames 1. Daarom is het contract van de coach uit Den Bosch met twee jaar verlengd, tot medio 2022. ,,Nulandia is een club uit duizenden”, zegt De Weerd, die ook bekend staat om het ‘lappen en pappen’.

De trainer van de mannen, Marc van Delft, wordt er zo langzamerhand moe van dat Marcel de Weerd hem telkens maar weer bedankt als ze samen bellen. Het was Van Delft die twee jaar geleden De Weerd aandroeg bij de technische commissie van Nulandia. ,,Elke keer dat ik Marc bel, bedank ik hem. Laatst zei hij: ‘Hou je bakkes nou een keer, ik weet het nu wel'”, zegt De Weerd met een lach. Het moge duidelijk zijn: de Bossche trainer voelt zich als een vis in het water bij Nulandia, nadat hij eerder al trainer was van de dames van CHC en TGG. Nadat het damesvoetbal bij Nulandia onder Rinus van Rijnbeek al stappen maakte, gaat De Weerd weer een stapje verder. De trainingsopkomst is gestegen en hij hamert er op dat zijn speelsters alles geven. ,,Ik heb vroeger mijn eigen kansen vergooid, ben altijd bij Hertogstad blijven voetballen. Daarom zeg ik tegen die meiden dat ze er alles uit moet halen”, stelt de coach. Ondertussen maakt hij zich ook hard voor zijn team: zo wordt voortaan op dinsdag en donderdag getraind en regelmatig op kunstgras. ,,Het is geven en nemen, maar ik merk wel dat het damesvoetbal bij Nulandia steeds serieuzer wordt genomen. En dat moet ook.” ‘Lappen en pappen’ in de kantine Ook de gezelligheid is belangrijk, na trainingen en wedstrijden spreekt De Weerd steevast over ‘lappen en pappen’ in de kantine, zegt speelster Maartje Roovers lachend. ,,Marcel is op het veld heel serieus, maar houdt ook wel van een grapje. Hij zit er kort op, ja, maar dat is goed voor ons.” Roovers merkt dat het voetbal ook steeds beter wordt, Nulandia is in de vierde klasse een ploeg om serieus te nemen. ,,Ik ben nog in de zesde klasse begonnen, we gaan steeds weer stapjes omhoog.” De Weerd wil graag het liefst nóg een klasse omhoog. Daarin wordt hij bijgestaan door leidster Jeanette van der Sangen, met wie hij een goede klik heeft. Zij weet nog hoe het damesvoetbal een jaar of vijftien geleden zo’n beetje voor de fun begon en ziet ook dat het zich flink heeft ontwikkeld. ,,Het draait lekker, de meiden – ook die van het tweede – hebben alles voor elkaar over. En Marcel krijgt op een bepaalde manier ook alles voor elkaar. Het is mooi dat hij blijft”, zegt Van der Sangen met een lach.

Foto's:


0