Dorpsbingo leeft

SINT-MICHIELSGESTEL – Dat mensen in deze tijd behoefte hebben aan activiteiten, bleek afgelopen vrijdag maar weer eens. 1001 Deelnemers – het lijkt een sprookje – uit Sint-Michielsgestel, Gemonde, Den Dungen en Maaskantje gingen die avond online om mee te doen aan de Dorpsbingo.

De ‘Grote online Bingo Show’ werd door de deelnemers zeer gewaardeerd. Dat was zeer zeker te danken aan de spelers van OK Toneel. Zij gaven een verrassende en amusante invulling aan het door Housefiller Events uit Liempde bedachte format. In aanloop naar het evenement en op de avond zelf werd de familie De Vries in het leven geroepen. Die nam vanuit Gasterij de Zwaantjes de presentatie op zich.
Vijftig ondernemers stelden prijzen ter beschikking. In een aantal gevallen, met name bij ondernemers die nu dicht zijn, kocht de organisatie zelf een prijs in.

Met de opbrengst proberen de initiatiefnemers – waaronder de ondernemersvereniging Sint-Michielsgestel en de gemeente – ondernemers en bewoners uit onze gemeente bij elkaar te brengen in de 1,5 meter economie.
Dat willen ze doen door een online platform in het leven te roepen, waar lokale ondernemers hun waren kunnen aanbieden. Klanten kunnen dan bijvoorbeeld met de winkelier afspreken wanneer ze hun spullen op kunnen halen, zodat ze niet risicovol in de rij hoeven te staan. Mogelijk gaan ondernemers ook bezorgen, in de toekomst misschien zelfs gezamenlijk. Op die manier kunnen de plaatselijke winkels samen de strijd aangaan met de gevestigde nationaal en internationaal werkende internetondernemers, zodat de lokale economie sterk blijft. De bingo was onderdeel van de actie #weesloyaalkooplokaal.

De familie De Vries

Foto's:


0