Non-food weer toegestaan op Brabantse markten

BRABANT – De verkoop van non-food op dag- en weekmarkten in Brabant is weer toegestaan vanaf vandaag, vrijdag 1 mei 2020. Dat hebben de voorzitters van de drie Veiligheidsregio’s besloten.

Voorwaarde is wel dat op de markten de algemene maatregelen, zoals het houden van anderhalve meter afstand, geen samenkomsten en de bekende hygiënemaatregelen in acht genomen worden. Volgens de voorzitters is een onderscheid tussen food en non-food op dag- en weekmarkten in deze fase van de coronacrisis niet meer legitiem. Bovendien is de afgelopen weken gebleken dat dag- en weekmarkten met inzet van aanvullende voorzieningen, goede publieksvoorlichting en toezicht ordentelijk verlopen.
Het besluit gaat per 1 mei 2020 in. De uitvoering ervan ligt bij de lokale gemeenten. Het kan daardoor zijn dat het nog wat langer duurt voordat de non-food-kramen terugkeren. In Den Bosch bijvoorbeeld is dat vanaf 9 mei