Regionaal testcentrum COVID-19 Vivent gesloten

REGIO – Nu de meeste zorgmedewerkers getest zijn, kan Vivent het regionale testcentrum op COVID-19 sluiten. Dat is op 14 mei gebeurd.

Vivent opende op 15 april een regionaal testcentrum COVID-19 in het complex van voetbalvereniging OJC in Rosmalen. Het testcentrum was een initiatief van het samenwerkingsverband van de Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT) in Noordoost Brabant. De GGD was in onze regio niet toegerust op de grote aantallen medewerkers die vanuit de betrokken zorgorganisaties in aanmerking kwamen voor een test.
Inmiddels is de grootste groep medewerkers, die in aanmerking kwamen, getest. Het testcentrum is daarom per 14 mei gesloten.

Het testcentrum voerde testen uit voor Vivent, maar ook voor zes collega VVT-organisaties in de regio. In de ruim vier weken dat het testcentrum open was, werden 790 testen afgenomen. Het percentage medewerkers met een positieve uitslag (en dus besmet) van 27% past bij het landelijke beeld: 25-30% van de geteste zorgmedewerkers wordt namelijk positief bevonden.

Zorgmedewerkers die de komende periode voor een test in aanmerking komen, kunnen hiervoor terecht bij de GGD. De regionale zorgorganisaties hebben hierover met GGD Hart voor Brabant goede afspraken gemaakt.

Verpleegkundige Flavia van Lankveld werkte als tester in het testcentrum: “Ik ben in het testcentrum wel met mijn neus op de feiten gedrukt. Zeker in de eerste week maakten de heftige verhalen van collega’s veel indruk. Er waren mensen bij die meer dan de helft van hun bewoners hadden zien overlijden. Dan besef je dat je in tijden van crisis je prioriteiten moet stellen en dat het heel belangrijk is om er samen voor te gaan. We konden het virus niet wegnemen, maar we konden in deze tijd wel echt iets betekenen voor onze zorgcollega’s.”

Peter Hoppener, bestuurder Vivent: “Ik ben blij dat we met het testcentrum duidelijkheid hebben kunnen verschaffen aan onze medewerkers en verspreiding onder collega’s en cliënten hebben voorkomen. Het is een goed teken dat we nu dit testcentrum kunnen sluiten, maar we zijn er nog niet. Graag wil ik iedereen die heeft bijgedragen aan het testcentrum hartelijk danken voor de inzet.”

Foto's:


0

Geef een reactie