Rosmalense moeder en dochter starten inzamelingsactie voor verwenpakketten

ROSMALEN – De Rosmalense Amber (7) en haar moeder Melanie van Uitert zijn de actie Onze Helden Bedankt gestart om alle zorghelden in de gemeente ‘s-Hertogenbosch een hart onder de riem te steken. Kinderen en volwassenen kunnen onder het motto ‘Poen om iets voor onze helden te doen’ geld inzamelen, waarmee verwenpakketten voor zorgverleners kunnen worden samengesteld. Het is de bedoeling om naast de zorghelden van het ziekenhuis ook de andere stille en oh zo belangrijke (zorg)helden in het zonnetje te zetten in Rosmalen, Den Bosch en Vught.

Amber kwam samen met haar moeder Melanie van Uitert op het idee toen zij op zoek waren naar handcrème. Want als zij al droge handen hebben van het vele wassen hoe zou dat dan wel niet zijn voor de (zorg)helden? Ze willen met de inwoners en ondernemers uit de Gemeente ’s-Hertogenbosch collectief de helden bedanken. Door middel van diverse leuke bedankacties en het samenstellen van verwenpakketjes. Ook kinderen en jongeren spelen een belangrijke rol.

Amber heeft de actie voor de kinderen bedacht. Melanie: “Iedereen kent nog wel een ‘heitje voor karweitje’. Denk hierbij aan klusjes zoals de stoep vegen, onkruid wieden, bladeren opruimen, de auto wassen of de hond (van ouderen uit de buurt) uitlaten. Kortom ‘Poen om iets voor onze helden te doen!’ Amber heeft met haar buurmeisje Lena en buurjongen Freek mooie kunstwerkjes gemaakt met verse bloemen en een boodschap erbij. Ze hebben deze bij twee buurtbewoners in de straat voor de deur geplaatst, aangebeld en zijn weggerend. Binnen no-time werd er € 30,00 gedoneerd en een hartverwarmende boodschap geplaatst op de website. En Amber’s vriendin Lucie heeft maar één doel voor ogen, € 50,00 ophalen. Zij is al een week druk bezig met allerlei klusjes rondom huis. Daarnaast heeft Lucie heel veel zandkoekjes gebakken en verkocht en laat haar moeder mooie cupcakes maken die ook binnen no-time uitverkocht zijn. Kinderen kunnen ook een mooie kleurplaat voor hun held maken, deze is door Chantal en Amber samen gemaakt. Heb je een ander ludiek idee voor onze actie, neem dan contact op met Amber. Al deze (ludieke) acties heeft Amber verzameld op de website www.onzeheldenbedankt.nl. Amber sluit altijd af met XX♥ in woord en geschrift, deze komen terug in het logo.

De actie is niet alleen voor kinderen bedoeld. Ook ondernemers en volwassenen komen in actie. Koop bijvoorbeeld alvast een waardebon bij jouw favoriete winkel, salon of horecagelegenheid en doneer deze. Hiermee steun je jouw favoriete ondernemer en bedank je tevens de lokale helden. Of doneer lichaamsverzorgingsproducten. Een financiële donatie is ook van harte welkom, deze komen ten goede aan verwenproducten en andere bedankacties voor de (zorg)helden. Ook ondernemers zijn enthousiast en werken en denken creatief mee op allerlei vlakken. Denk bijvoorbeeld aan sponsoring van het verpakkingsmateriaal, promotie van de actie door het plaatsen van posters en verspreiding van flyers, doneren van (verwen)producten en het transport van de verschillende verwenpakketjes.
Er zijn al 200 exclusieve oogmaskers gedoneerd.

Jeugdvoetballers van FC Den Bosch ondersteunen Amber met diverse acties en activiteiten. De jeugdopleiding wil bewustwording creëren bij de spelers dat zij met elkaar iets kunnen betekenen als zij collectief in actie komen. Alle jeugdteams zijn opgeroepen om klusjes te doen voor ‘Poen om iets voor onze helden te doen’ en deze acties te delen in een te gekke vlog in de groepsapp van het team. Tevens hebben zij een ludieke actie bedacht “schiet een gat tegen de lat’. Hiermee kan elke speler van het team persoonlijk geld ophalen voor de pot van het team. Na de training krijgen spelers twee keer de gelegenheid om vanaf het zestien meter gebied tegen de lat aan te schieten.

Al met al een hartverwarmende actie die uitstekend past in alle mooie acties rondom een Corona maatschappij.
En wat deze actie extra mooi maakt volgens Amber: ‘Ik vind het zo mooi dat nu alle zorg(helden) in het zonnetje worden gezet, alle helden die er nu echt toe doen! En dat we dankbaarheid tonen namens alle inwoners en ondernemers van de gemeente ’s-Hertogenbosch. En niet te vergeten, ik vind het natuurlijk heel leuk om samen met mijn vriendinnen klusjes te doen en te knutselen voor onze helden.”

Wil jij ook, Amber en de actie Onze Helden Bedankt, steunen of iets betekenen voor je favoriete ondernemer en jouw held een hart onder de riem steken? Neem dan een kijkje op www.onzeheldenbedankt.nl. De actie loopt tot medio juni 2020.

Amber en buurmeisje Lena hebben geld ingezameld met eigen kunstwerkjes.

Foto's:


0