Filmhuis Sint-Michielsgestel van start

SINT-MICHIELSGESTEL -Begin maart werd de start aangekondigd van het Filmhuis Sint-Michielsgestel. Door de corona-situatie werd de opening noodgedwongen enige tijd uitgesteld. Nu is het echter eindelijk zover! Woensdag 24 juni om [19.30 uur] zal het filmhuis officieel worden geopend, met de vertoning van de film Just Mercy (2020; regie Destin Daniel Cretton). Voor deze feestelijke opening is Anna Pedroli bereid gevonden een welkomstwoord te houden.

Anna is een bekend gezicht in de Nederlandse filmwereld. Ze is Directeur van de onlangs opgerichte Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie (NAPA), en was daarvoor actief bij het Mediafonds en de Raad voor Cultuur. Zij zal onder andere ingaan op het belang van lokale filmhuizen voor de gemeenschap en filmindustrie. Just Mercy ging eind vorig jaar in première op het Toronto International Film Festival. De film gaat over een jonge, zwarte advocaat (gespeeld door Michael B. Jordan) die zich, in de door racisme geteisterde staat Alabama, inzet voor de verdediging van de meest kwetsbare mensen. Een van hen is Walter McMillian (Jamie Foxx), die tot de doodstraf is veroordeeld. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, en de thematiek is in het licht van de recente gebeurtenissen rondom de Black Lives Matter beweging zeer actueel. Het Filmhuis Sint-Michielsgestel streeft ernaar de komende maanden met een frequentie van ongeveer 2 keer per maand een film te vertonen. In de zomermaanden zal er daarnaast ook een programmering voor kinderen komen. Kaarten zijn alleen beschikbaar op reservering, via het e-mailadres info@meandersmg.nl, of aan de bar van de Meander. Wees er snel bij, want vanwege de aangescherpte regels is er slechts plaats voor maximaal 30 bezoekers. Kaartjes kosten €8,50 per stuk inclusief 1 consumpti). Meander houdt uiteraard rekening met alle corona-maatregelen. Had u een kaartje voor de geplande film in april? U kunt dat omruilen voor een kaartje voor 24 juni (maar ook daarvoor geldt: wees er snel bij!), of evt. geld terugkrijgen als u niet kunt deze datum.

Foto's:


0