Filmzomer Beneluxtheater Berlicum

BERLICUM – Met de verruiming van de maatregelen vertoont Den Durpsherd vanaf 9 juli elke donderdag om 20.00 uur een goede film. De eerste film die gedraaid wordt is donderdag 9 juli om 20.00 uur in de Beneluxzaal de film Joker.

Eerder maakte Filmhuis Berlicum bekend in september de tweewekelijkse voorstellingen te hervatten na de noodgedwongen stopzetting van activiteiten in verband met Corona. Nu bekend is dat al per 1 juli activiteiten met meer dan 30 bezoekers mogen plaatsvinden wil den Durpsherd niet zo lang wachten. Zeker nu veel mensen hun vakantie thuis of dichtbij zullen houden wil het sociaal-cultureel centrum graag wat extra’s bieden.
Er zijn vier recente (2019) en bijna allemaal onderscheiden films geboekt: Op 9 juli Joker, 16 juli Downtown Abbey, 23 juli Parasite en 30 juli de film 1917. Voor € 8,50 een avondvullende film en na afloop een drankje aan de bar of op het terras. Bovendien wordt donderdag 16 juli om 14.00 de familiefilm Kapsalon Romy (alle leeftijden) vertoont., kosten € 6,50 waarbij een versnapering zit inbegrepen. De zaal is ingericht naar de richtlijnen in verband met het Coronavirus. Maar ook dan kan het nog best gezellig worden.

De eerste voorstelling in deze Filmzomer is Joker! Dit drama van regisseur Todd Phillips draait volledig om Arthur Fleck: een mentaal instabiele eenling die overdag bijklust als clown, maar vooral probeert door te breken als stand-upcomedian. Hij is in het ontspoorde Gotham – waar het groeiende gat tussen arm en rijk voor enorme spanningen zorgt en mensen niet meer naar elkaar omkijken – een dankbaar doelwit voor de vuisten van straatschoffies en omhooggevallen bankiers-ettertjes. En de psychische aandoening waardoor Arthur oncontroleerbaar lacht, maakt z’n leven er niet makkelijker op. Wanneer hij zijn baan verliest en er op zijn sociale hulp én medicijnen wordt bezuinigd, begint een tragische en grimmige neerwaartse spiraal vol tegenslag en geweld. En die leidt tot de onvermijdelijke geboorte van de iconische Clown Prince of Crime, de Joker. Hoofdrol voor Joaquin Phoenix die hiervoor een Oscar verdiende. De film heeft volop prijzen op filmfestivals gewonnen onder meer voor de muziek. Reserveren via site van Den Durpherd of Beneluxtheater.

Foto's:


0