Mountainbike-training Den Dungen

DEN DUNGEN – Wieler Toer Trimclub ‘Vlug Trug’ uit Den Dungen start dit najaar opnieuw met een 4-weekse training mountainbiken van beginners tot gevorderden, en is voor zowel mannen als vrouwen.

Onder leiding van ervaren trainers wordt in vier weken gewerkt aan basistechnieken als remmen, schakelen, bochtentechnieken, klimmen, dalen en het nemen van obstakels. De trainingen duren ongeveer 3 uur per keer en zijn ook geschikt voor mountainbikers die al enkele jaren op de fiets zitten, maar nog niet eerder een training volgden. Naast aandacht voor remmen en schakelen, wordt er ook aandacht besteed aan thema’s als balans en door mul zand rijden.De eerste trainingsdag start bij Boer Goossens in Den Dungen om 09.00 uur op zaterdag 12 september 2020. De overige trainingsdagen zijn gepland op 19 en 26 september en 3 en 10 oktober 2020. Terugkomdagen worden nadien in overleg gepland. “Waarom is deze training leuk om te volgen”? Een van de vorige deelnemers schrijft: Ik zou dit programma aan iedereen aanraden, die met MTB-en wil beginnen. Inmiddels heb ik al meerdere keren meegedaan en ik leer nog steeds. De techniek is wezenlijk anders dan op de weg. M.n. klimmen,dalen, remmen, sturen etc. De hele techniek maakt het bijna noodzakelijk om zo’n programma te volgen. Het scheelt zeker een boel mogelijke frustratie en de tips heb ik direct kunnen inzetten bij de clubtoertochten van’s zondags. Onontbeerlijk dus. De Nederlandse overheid versoepelt stap voor stap de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. We volgen hierbij het advies van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). Iedereen kan zich aanmelden via https://www.start2bike.nl/startlocaties/wttc-vlug-trug-mtb/Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Jeanne van Beekveld via pr@vlugtrug.nl

Foto's:


0