Ook de culturele sector in Rosmolen en Den Bosch start langzaam op

ROSMALEN – Langzaam start het dagelijkse leven weer op, helemaal normaal zal het nooit meer worden. Voor de culturele sector zal het nog wel even moeilijk blijven om met de huidige 1,5 meter afstand die we moeten houden de draad weer op te pakken. Hoe gaan deze instanties daar mee om en wat kan voorlopig wel en wat nog niet ?

Door Corrianne Schijvens van Hassel

Vanessa Beekers marketingmanager bij Perron-3: “Perron-3 is weken helemaal dicht geweest. Wij hebben vele huurders en langzaam komt er weer wat leven in het pand. Sinds 11 mei is de Babel bibliotheek weer open. Begin juni zijn de 1 op 1 muzieklessen weer begonnen en vanaf deze week vinden er weer wat kleine activiteiten zoals yoga en schildercursussen plaats met maximaal 30 personen en volgens de regels van het RIVM. Diverse huurders zoeken naar creatieve oplossingen om weer aan de slag te mogen, zo geeft een dansschool de lessen buiten in de tuin van Perron-3. Vanaf 10 juni gaat onze horeca weer open. Dan zijn ondernemers weer welkom om te komen (net)werken en vergaderen, met name zzp-ers maken regelmatig gebruik van deze mogelijkheid. Ook de eerste zakelijke lunch hebben we inmiddels weer uit mogen serveren. Voor tijden en mogelijkheden verwijs ik u naar onze website. “

Beekers: “We gaan weer starten met het vertonen van films in de grote zaal. Iedereen week op woensdagmiddag een kinderfilm met versnapering en op donderdagavond en vrijdagmiddag een film voor volwassenen. Op de agenda staan o.a. April May June , Oscarwinnende films zoals Joker en 1917, Downton Abbey en de succesfilm van 2019 A Star is Born. Speciaal voor kinderen o.a. Shaun het ruimteschaap (AL), The Addams Family (6+), Spionnengeheimen (6+) en Kapsalon Romy (AL). Als extra ontvangt u momenteel een welkomstdrankje. Uiteraard moet er wel vooraf gereserveerd worden. We zijn erg blij dat er weer wat leven in de brouwerij komt. Het is nog wel even behelpen met alle aanpassingen en minder beschikbare zitplaatsen. Ons filmaanbod gaat de hele zomer gewoon door. We hebben ook het plan om de picknick films voor de kinderen weer op te pakken. We zijn ook bezig het verdere verloop van ons programma in kaart te brengen om na de zomer weer op te kunnen pakken. Of dat als vanouds gaat lukken weten we op dit moment nog niet. Leuk om te zien dat uit alle ellende ook positieve dingen ontsteen zoals het opnemen van een podcast door de kinderen van 2-Stage van wie de musical door corona geen doorgang kon vinden.“ Meer info: www.perron-3.nl www.facebook.com/perron3rosmalen

Jolien van Roosmalen Windkracht 5: “Windkracht 5 is weer open sinds 3 juni voor zaalhuurders. Met name maatschappelijke instanties maken weer gebruik van ons pand. Alleen zaalsporten mogen op dit moment nog niet binnen plaatsvinden. Op vrijdag 12 juni zal weer de eerste bingo gehouden worden, dit keer op 1,5 meter afstand en met maximaal 30 personen in de zaal. En op 20 juni mogen kinderen weer gaan schatgraven op het strand. Hou onze facebook pagina in de gaten of dit weergevoelige evenement door zal gaan. Ook hebben we activiteiten aangevraagd bij het ‘Bossche Zomer’ evenement wat opgestart is. Ons idee is op 22 augustus een buitenmarkt te organiseren met initiatieven ontstaan in de coronatijd van alleen lokale ondernemers. We willen hun een podium bieden om hun food en non-food artikelen te presenteren en te verkopen. Voor de veiligheid houden we deze markt buiten. Hopelijk is de pandemie snel voorbij want wij moeten het hebben van evenementen waar weer meerdere personen bij aanwezig mogen zijn.” Meer info: www.windkracht5wijkcentrum.nl en www.facebook.com/windkracht5wijkcentrum.”

Stephanie Vorstenbosch Theater aan de Parade: “Het theater is op dit moment alleen open voor personeelsleden die op kantoor komen werken. Ons huidige theater zal niet meer open gaan voor publiek, de nieuwbouw is in zicht en we moeten 1 oktober dit pand veegschoon opleveren. Momenteel onderzoeken we hoe we de stad een gepast afscheid kunnen geven van dit oude theaterpand. Er zullen geen voorstellingen meer in de grote zaal gegeven worden, misschien is een kleinschalig evenement in het café een optie ? Dat de mensen met ons meeleven werd tijdens de crisis wel duidelijk door het aantal bezoekers dat de voorstellingen van ‘Theater aan de Parade Deelt’ op onze website bekeken heeft. Vooral de Kleinkeinder en de uit Rosmalen komende Han Kooreneef met zijn dochter scoorden goed. Mensen vinden het leuk om iets van hun idolen te horen. We zijn aan het bekijken of we een steentje bij kunnen dragen aan het ‘Bossche Zomer’ programma wat op dit moment wordt uitgewerkt. Via onze nieuwsbrief, onze website en facebook pagina houden we u op de hoogte van onze activiteiten. “ Meer info: www.theateraandeparade.nl , www.facebook.com/theateradparade

Foto's:


0