Aanleg nieuwe rotonde Laaghemaal/Oosteinderweg

ROSMALEN – Maandag 6 juli start de aanleg van een rotonde op de kruising Laaghemaal / Oosteinderweg in Rosmalen. Naar verwachting is de rotonde op vrijdag 14 augustus klaar. De aanleg vindt dus juist in de schoolvakantie plaats.

Het Kindcentrum de Hobbit vestigt zich definitief aan het Laaghemaal. Veel van de schoolkinderen moeten het Laaghemaal oversteken om naar school te gaan. Dat geldt ook voor veel leden van sportvereniging OJC. Daarom is het nodig om de situatie verkeersveiliger te maken. Uit onderzoek is gebleken dat een rotonde op deze plek de beste oplossing is Wethouder Ufuk Kâhya: “Leerlingen van de Hobbit moeten veilig naar school kunnen. Dat geldt ook voor de vaak jeugdige gebruikers van de sportvelden van OJC. Met deze rotonde zorgen we voor een blijvende en veilige oplossing voor fietsers en voetgangers. En remmen we de snelheid van het autoverkeer.”
Er komt niet alleen een rotonde aan het Laaghemaal. Ook wordt we het gebied groener gemaakt door 12 bomen rond de rotonde te planten. Het ontwerp van de rotonde heeft de gemeente vooraf afgestemd met de bewoners in de buurt. De nieuwe rotonde wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Noord-Brabant. Tijdens de werkzaamheden wordt de kruising afgesloten. Sportvereniging OJC blijft aan de Noordkant via een tijdelijke oprit bereikbaar. Hebt u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met de Gemeente ’s-Hertogenbosch via het telefoonnummer (073) 615 51 55.

Foto's:


0