Alternatief programma KVW Sint-Michielsgestel

SINT-MICHIELSGESTEL – Niet leuk, al die beperkende maatregelen vanwege het coronavirus. Veel activiteiten zoals Mini-Gestel kunnen hierdoor niet doorgaan. Maar geen nood, KVW Sint-Michielsgestel heeft een alternatief programma gemaakt voor de laatste week van de schoolvakantie (17-21 augustus).

Het is een combinatie van Creatieve Week activiteiten in de ochtend met sport- en spelactiviteiten in de middag/avond. Voor groep 8 organiseert men het “laatste nacht van groep 8”gala. En natuurlijk vergeet KVW de enthousiaste huttenbouwers niet, die kunnen mee doen aan de Mini-Gestel@home challenge.
Vanwege corona maatregelen dienen de kinderen zich voor de activiteiten vooraf aan te melden via het ouderportaal op de website. Ook worden er verschillende aanvangstijden gehanteerd en is het aantal beschikbare plaats beperkt. De flyer met het complete programma is te vinden op www.minigestel.nl of de facebook pagina’s SkMiniGestel of SkCreatieveWeek. Tijdens de aanmelding ontvang je een toegangskaart met daarop de tijd dat je bij de activiteit verwacht wordt. Per locatie hanteert men ‘Zoen en Zoef’ zones, maar men adviseert dringend om met de fiets te komen. En voor alle activiteiten geldt: wie het eerst komt…. en vol is vol. Dus meld je snel aan via de website.

Van maandag t/m vrijdagochtend kun je lekker knutselen in Meander. Er is keuze uit onder meer: brandschilderen, glas graveren, cupcakehouders maken, vogelhuisje maken en nog veel meer. De kosten bedragen € 2 per kind per activiteit.
Op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag worden de volgende activiteiten georganiseerd: dans & Theater, brandweerspelen, zeskamp en adventure games. Ze worden georganiseerd per doelgroep (groep 1&2, 3&4, 5&6 en 7&8). De kosten bedragen € 2,50 per kind per activiteit.
Zoals gebruikelijk is op woensdagavond een speurtocht voor de kinderen van groep 1 t/m 5 en de spooktocht voor groep 6, 7 en 8. Je geeft je op door een groepje te vormen van 6 en regelt 1 van je ouders om het groepje te begeleiden. Bij deze gratis activiteit geldt één kaartje voor 6 kinderen.

Vrijdagavond is het gala ‘de laatste nacht van groep 8’. Samen met 4 scholen uit Gestel en Gemonde organiseert men ter afsluiting van hun basisonderwijsperiode voor alle leerlingen van groep 8 en hun leerkrachten een gala-avond.
De Stichting verwacht dat alle kinderen vanaf hun school op een ludieke wijze per voertuig of bijvoorbeeld met z’n allen per skippybal in een heuse parade door Sint-Michielsgestel komen aanrijden naar het Mini-Gestel terrein. Daar worden en ze dan verwelkomd, gaan ze over de loper naar binnen terwijl er foto’s worden gemaakt en kunnen ze genieten van een feestavond met o.a. DJ en ludieke acts.
Dan is er de Mini-Gestel@home challenge. Samen met vriendjes of alleen bouw je in je eigen tuin een hutje, tentenkamp of miniatuurhut, gemaakt van hout of andere materialen zoals dekens, tent of karton. Er moet wel een brievenbus bij zijn! Net als bij Mini-Gestel mogen jullie, mits akkoord van je ouders en goedkeuring, er de woensdagnacht in blijven slapen. Medewerkers van Mini-Gestel komen de hutten op woensdagmiddag keuren of het geschikt is om er in te slapen. En het meest origineel idee, de beste constructie of de leukste logeerpartij maakt kans op een originele prijs. Je kunt je aanmelden door e-mail te zenden naar home-challenge@minigestel.nl. En je mag nu al beginnen met bouwen !

De mogelijkheden en beperkingen kunnen nog altijd veranderen vanwege aanpassingen vanuit de overheid, dus bezoek de website voor de laatste stand van zaken.

Dit jaar geen huttenbouw op het Mini-Gestelterrein

Foto's:


0