CDA-fractie Sint-Michielsgestel wandelt door Gemonde

GEMONDE – Stap voor stap groeien we in deze tijd van de Coronacrisis, toe naar het “nieuwe normaal”. Afgelopen weken heeft de gemeenteraad weer fysiek vergaderd. Het “nieuwe normaal” vraagt om aanpassingen in de wijze van vergaderen.

en andere vergaderopstelling, waarbij de regels van social distancing worden gerespecteerd, en daardoor geen ruimte voor onze inwoners om de vergadering fysiek bij te wonen. Als alternatief konden de raadsvergaderingen realtime gevolgd worden via de website van de gemeente Sint-Michielsgestel.
De CDA-fractie volgt de regels van het RIVM nauwlettend op. Als het weer meewerkt, en dat doet het de laatste weken, dan ontmoeten we elkaar in de openlucht. Tijdens een “1,5 meter wandeling” bespreken we met elkaar de agenda voor de komende raadsvergaderingen, verdelen de taken en praten bij met onze wethouder. En omdat binnen onze fractie maar liefst vier dorpen vertegenwoordigd zijn, kiezen we elke keer opnieuw voor een bijzonder plekje in één van die dorpen.
En die willen we natuurlijk delen! Ter inspiratie voor een eigen wandeling of om van te genieten via een berichtje. Deze week Gemonde, waar ons raadslid Femke Klomp woont.

Deze foto is genomen bij de Mariakapel in Gemonde. Het kapelletje is een echt burgerinitiatief. Vele Gemondenaren hebben zich ingezet voor de tot standkoming van deze kapel op de hoek van de Besselaar / Twijnmeer. In 2012 is de kapel ingezegend door bisschop Hurkmans en sindsdien kunnen de bezoekers een kaarsje aansteken bij Maria. Zeker in deze tijd, waarin we met zijn allen meer stilstaan bij degenen die wij liefhebben, het moeilijk hebben of misschien niet meer bij ons mogen hebben, is dit een prachtig plekje om even in alle rust te bezinnen.

Vlnr Femke Klomp, Kirk den Otter, Lianne van der Aa, Harvy Schouten en Anja Andres

Foto's:


0