Gouden huwelijk Harrie en Tonny van de Ven

BERLICUM – Harrie en Tonny van de Ven uit Berlicum zijn vandaag, 9 juli, op de kop af vijftig jaar getrouwd. Harrie van de Ven (79) is geboren in Den Dungen en is de oudste uit een gezin van 5 kinderen. Ook Tonny Lathouwers (71) werd als oudste geboren in een gezin van 5 kinderen. Haar wiegje stond in Boerdonk. Beiden komen zij uit een boerenfamilie en hebben ze al vroeg geleerd wat werken is.

Harrie en Tonny leerden elkaar op 27 mei 1965 kennen op de Hemelvaart-kermis in Gemert. Op 9 juli 1970 beloofden zij elkaar eeuwige trouw. Ze kochten een ‘op te knappen’ woning in Berlicum. Hier hebben ze – over de jaren heen – veel aan verbouwd, maar inmiddels is het hun paleisje geworden.

Harrie heeft gewerkt als meubelmaker en leidinggevende op een sociale werkplaats. Na het werk bij de baas was er thuis ook altijd wat te doen. De klokken, bureaus en tafels die hij heeft gemaakt staan bij veel familieleden in de woonkamer. Tonny heeft gewerkt in de thuiszorg. Ook was zij altijd in de weer met naald, draad en naaimachine. Vele broeken, rokken en jassen zijn door haar in de loop van de jaren gemaakt. Verschillende gordijnen van haar hand hangen bij familieleden voor het raam.

Zij hebben drie zoons gekregen die ondertussen zijn getrouwd en uitgewaaierd over Nederland. Inmiddels zijn ze trotse opa en oma van 7 kleinkinderen, waarvan de jongsten (een tweeling) nog maar enkele maanden oud zijn.

Nog altijd wonen zij met veel plezier in Berlicum. Waar vroeger de tijd vooral werd besteed aan werken of in de vrije tijd ‘dansen met vrienden’ of ‘zwemmen met de kinderen’ wordt nu de tijd besteed aan hun prachtige tuin. Tonny weet alles van de planten en bloemen die er staan en Harrie is vooral trots op de vele vogels die er huizen. Verder houden ze nog erg van fietsen en wandelen en zijn ze fanatiek met jeu de boules. Al diverse prijzen zijn de afgelopen jaren mee naar huis genomen.

Een gouden huwelijk in tijden van Corona betekent geen persoonlijke felicitatie van de burgemeester en geen feest met familie en vrienden. Natuurlijk is dat jammer, maar gezondheid gaat boven alles. Met kinderen en kleinkinderen wordt vandaag een bescheiden feestje gevierd. Hopelijk kan dat later – na Corona – nog een keer groots worden overgedaan.

Tonny en Harrie

Foto's:


0